Sodelovanje med občinami na področju turizma?

V članku o odstavitvi direktorice Zavoda za turizem Maribor – Pohorje (ZTMP), so se omenjali soustanovitelji tega zavoda. To so bile občine Rače-Fram, Hoče-Slivnica in Starše.  Ti bi naj bili dolžni velike vsote denarja temu zavodu, vendar pa se župani teh občin zagovarjajo z dejstvom, da ni primernih komunikacij oziroma dogovorov med ZTMP in njihovimi občinami.

Dolg občine Rače – Fram naj bi dosegel 392.000 evrov, dolg občine Hoče – Slivnica 619.000, ter dolg Starš 220.000 evrov. To je vse skupaj 1,2 milijona evrov. Župani vseh treh občin so povedali, da delitve stroškov niso nikoli dorekli. Prav tako ni bilo poslanih nobenih pobud, dopisov oziroma predlogov, z namenom dopolnitve statuta ZTMP. Tako je bilo financiranje pod vprašajem že od začetka.

Medtem pa pričakuje mariborska mestna uprava, da se bodo ti dolgovi odplačali v roku 14 dni in da bo lahko posledično v zavodu »konec anomalij«. Torej bi to lahko razumeli kot repliko na poteze soustanoviteljev, ki so podprli obstoječo direktorico Doris Urbančič Windisch. Medtem pa so določeni svetniki mariborskega mestnega sveta sklicali izredno sejo, vendar je zaradi nesklepčnosti odpadla. Problem naj bi bile zimske počitnice. Tako da lahko pričakujemo v kratkem odziv na nastalo situacijo in odgovor županom, ki se ne strinjajo z odplačevanjem dolga.

Pri tem pa se poraja vprašanje: “Kakšno turistično sezono lahko pričakujemo to leto?”.

L.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
69%
1km/h
0%
22°C
24°
19°
21°
Tue
19°
Wed
20°
Thu
21°
Fri
17°
Sat

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA