Pohorski turizem po »naše«

Letos je Maribor prizadelo (spet) neugodno vreme za izvedbo Zlate lisice. Kakor tudi ostalih smučarskih aktivnosti. Trend, ki se ponavlja leta in leta, kaže na to, da je potrebno prestrukturiranje turizma.  Pa vendar se je letos, po podatkih direktorja Marproma (upravljavca smučarske infrastrukture na Pohorju) Bernarda Majheniča, ustvarilo v tem podjetju 350.000 € izgube in računajo na prodajo infrastrukture. Kar pomeni, da se med takimi vmesnimi obdobji turizem zagotovo ne bo popravljal, kaj šele razvijal.

Podobno pa so Terme Maribor, ki so v ruski lasti, najele od Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) leta 2014, hotelski kompleks. Ta hotelski kompleks vsebuje Hotel Areno, Hotel Videc in Hotel Bolfenk. Prejšnji lastnik tega kompleksa, ki je od leta 2014 v stečaju, pa je bil Športni center Pohorje. Zanimiva pa je bila tudi letna izguba, ki je sprožila stečaj, obsegala je namreč 4 milijone evrov čiste izgube in približno milijon evrov neplačanih obveznosti. Pogodba Term z DUTB naj bi trajala do 2019, vendar so se odločili za predčasno prekinitev, tako da računajo na primopredajo ključa letos poleti. S kom pa še ni znano.

Torej osnovni problem se tukaj kaže med koordinacijo Mestne občine Maribor in akterji pohorskega turizma, kajti prihaja do razkola med uspešnim mestnim turizmom in neuspešnim pohorskim turizmom. Kdo pa je pristojen za to koordinacijo?

Matej L.

.

VREME

Maribor
oblačno
79%
3.1km/h
100%
9°C
11°
8°
8°
Wed
4°
Thu
4°
Fri
5°
Sat
9°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.