Sloveniji je sneženje povzročilo kar nekaj težav

Slovenijo je te dni zaznamovalo obširno sneženje, kar je upočasnilo promet je in povzročilo mnoge nesreče. Ponekod na Gorenjskem so postale verige obvezne, na  Dolenjskem pa so zaprli avtocesto med Grosupljem in Višnjo Goro. V Vipavski dolini je zdrsnilo tovorno vozilo, kljub temu, da je marsikje prepovedan promet za tovorna vozila. Danes je k temu stanju pripomogla  tudi burja, ki dosega hitrost s sunki do 100 kilometrov na uro. Na Gorenjskem, Dolenjskem in Primorskem je prišlo do zamud avtobusov in letalskih poletov. Medtem pa na železnicah ni bilo posebnih sprememb. Pri nas je bila cesta Maribor-Dravograd zaprta za priklopnike in polpriklopnike.

Problemi so nastali na Pohorju, kjer se je pojavila težava preskrbe z električno energijo. Ob osmi uri zjutraj se je na območju Lovrenca zgodil izpad elektrike in je tako ostalo brez nje okrog dva tisoč gospodinjstev. To pa ni prvič v zadnjih mesecih, saj so bili problemi s preskrbo tudi decembra in to prav tako zaradi težav z vremenom.

Temperature na Štajerskem se trenutno gibljejo okrog ničle in se bodo lahko v prihodnjih dneh spustile tudi pod ničlo. Snežne padavine bodo prisotne še danes in potem predvidoma v sredo.

 

L. M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA