POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 14. 7. 2022

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.535 klicev. Med 569 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 105 prometnih nesreč, 63 kršitev javnega reda in miru ter 73 kaznivih dejanj.

V 83 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 19 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 nesrečah pa huje telesno poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 7 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 2 voznika.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 47 intervencij na javnem kraju, 16 pa v zasebnih prostorih. 5 kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom so pridržali.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 27 tatvin, 22 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, 5 povzročitev telesnih poškodb, po 2 kaznivi dejanji ponarejanje denarja in grožnje ter 1 drzno tatvino.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 155 oseb, in sicer 73 na območju PU Koper, 46 na območju PU Novo mesto ter 36 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Indije (48), Bangladeša (33) in Pakistana (20).

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
delno oblačno
53%
2.1km/h
40%
25°C
26°
23°
24°
Fri
13°
Sat
15°
Sun
14°
Mon
12°
Tue

TWEET DNEVA

 
WhitePress marketinška platforma za ustvarjanje, distribucijo in analizo vsebin, ki se uporablja predvsem za potrebe digitalnega oglaševanja. Na platformi se lahko oglaševalci in marketinške ...

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.