POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 2. 4. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.357 klicev. Med 555 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 73 prometnih nesreč, 78 kršitev javnega reda in miru, ter 85 kaznivih dejanj.

V 67 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 5 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči pa huje telesno poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 3 voznike.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 58 intervencij na javnem kraju, 20 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 42 tatvin, 14 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 5 nasilij v družini, 4 povzročitve telesnih poškodb, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 grožnji, 1 rop, ter 1 ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bila obravnavana 101 oseba zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 83 na območju PU Novo mesto, 11 na območju PU Koper, 5 na območju PU Ljubljana in 2 na območju PU Nova Gorica. Med njimi so obravnavali največ državljanov Maroka (19), Rusije (17) in Bangladeša (11).

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.