Policija preiskuje Jenullovega znanca Smodeja. Žrtve naj se javijo.

Zajem slike RTV

Ali je Jenullov znanec in umetnik Dušan Smodej spolni predator? Smodej vse obtožbe ostro zanika in trdi, da je žrtev izsiljevalke

Novica o samomoru kulturnika Romana Uranjeka o katerem smo že poročali (TUKAJ), je presenetila marsikoga. Bil je mentor Dušana Smodeja, skupaj sta prirejala nekatere galerije in razstave, a tudi kulinarične dogodke in zloglasne zabave. Piše portal Požarerport. Te pa so se odvijale odvijale v prostorih Fotopuba, ki ga je na Tivolski cesti 44, vodil prav Smodej.  A on  On obtožbe, da je omamljal in zlorabljal mlada dekleta na umetniških zabavah, zanika.

Na družbenem omrežju Instagram se je pojavila skupina Proti nasilju Dušana Smodeja. Objavili so že 28 objav. Profil ima tudi že do sedaj 1421 sledilcev. 

Se je pa preiskave proti Smodeju lotila policija. »Policija že intenzivno preverja informacije o sumih domnevnih kaznivih dejanj s področja spolne nedotakljivosti in drugih, ki so bili v zadnjih dneh izpostavljeni v medijskih objavah in na spletnih omrežjih. Zbiranje obvestil in drugi ukrepi so usmerjeni v preverjanje okoliščin in potrditev obstoja morebitnih razlogov za sum, da so bila storjena kazniva dejanja, katerih storilec se preganja po uradni dolžnosti,« je v sporočilu za javnost danes zapisal Drago Menegalija, predstavnik policije za odnose z javnostjo za področje kriminalitete za Slovenske novice.

Policija poziva oškodovance domnevnih kaznivih dejanj, da primere prijavijo na najbližji policijski postaji ali na intervencijski številki 113 ali prek e-naznanila kaznivega dejanja.

Policija preverja tudi, ali so v tem primeru prejeli kakršne koli prijave (tudi anonimne, ki bi jih lahko povezali s tem primerom), kar pa se jim po dosedanjem preverjanju ni potrdilo, razen prejete prijave o sumu domnevnega izsiljevanja zaradi dolga, katere vsebino in okoliščine pa še preverjajo.

Tu sta dve  zgodbi z instagrama, ki pričata o tem kaj je počel Dušan Smodej:

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
delno oblačno
53%
2.1km/h
40%
25°C
26°
23°
24°
Fri
13°
Sat
15°
Sun
14°
Mon
12°
Tue

TWEET DNEVA

 
WhitePress marketinška platforma za ustvarjanje, distribucijo in analizo vsebin, ki se uporablja predvsem za potrebe digitalnega oglaševanja. Na platformi se lahko oglaševalci in marketinške ...

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.