Pomagajmo! Davorin Horvat je zgubil hišo zaradi požara.

Dne 9. februarja 2018 je na naslovu Zgornja Velka 30, ob 5.30 uri zjutraj zgorela hiša, ki je Davorinu Horvatu nudila dom v katerem je živel sam. Požar je bil uničujoč za vso imetje, ki se je nahajalo v hiši. Ostala mu je samo obleka, ki jo je nosil. Tako mu je s pomočjo prijateljev, sosedov in sorodnikov, ki so mu kasneje priskočili na pomoč, uspelo postaviti začasno bivališče.


Tako sedaj živi v majhnem, komaj 12 kvadratnih metrov velikem prizidku pri hlevu, kateri mu služi zgolj za preživetje. V njem se nahaja le majhna peč in postelja ter del kuhinjskih elementov. Znanci sp so mu pomagali postaviti majhno umivalnico iz kontejnerja.
Davorinu je od njegovega imetja ostal hlev v katerem skrbi za domače živali. Davorin je namreč rejec konj in hoče obuditi svojo dejavnost. Hkrati je tudi gasilec in zato je zanj ta osebna katastrofa še toliko bolj boleča. Ob doživeti nezgodi in tako žalostni situaciji srčno upa, da bo spet imel varen in topel dom.

Pozivamo vse, da se v okviru svojih zmožnosti pridružijo k pomoči. Za vse, ki lahko kako pomagate pošljite donacije na OZ RK MARIBOR, davčna številka 34259414, številka transakcijskega računa 0451 5000 0397 432 – sklicna številka 50761 pri Novi KBM Maribor.

L.M.

.

VREME

Maribor
oblačno
76%
3.6km/h
100%
9°C
10°
8°
7°
Wed
4°
Thu
4°
Fri
5°
Sat
9°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.