Ponovno sojenje za aktivista Sanjina Jašarja

Slika: Nova24tv

Predkazenski postopek zoper obtoženega Sanjina Jašarja so policisti sprožili januarja 2016, v hišni preiskavi v prostorih nekdanjega kluba Supernova. V enem od objektov Kulturnega centra Pekarna, kjer se je v samem objektu baje že od nekdaj kadilo marihuano in pilo, zaračunavanje pijače pa je baje potekalo tudi brez računov.  V prostoru, ki ga je uporabljal Jašar, so zasegli 44 sadik konoplje, šest gramov konopljine smole in 700 mililitrov kreme s THC.

Na prvi stopnji je mariborska sodnica Danila Dobčnik Šošterič aktivista Sanjina Jašarja in Tomaža Zagorška oprostila očitka, da sta se ukvarjala s proizvodnjo in preprodajo prepovedane konoplje. Kot poroča Večer, iz oprostilne sodbe ni bilo jasno razbrati, ali je sodišče obdolžena oprostilo zato, ker je ugotovilo obstoj okoliščin, ki izključujejo protipravnost njunega ravnanja, ali pa zato, ker jima ni bilo dokazano, da sta storila kaznivo dejanje, za katero sta bila obtožena. Višji sodniki zato niso mogli pritrditi odločitvi prve stopnje, kar pomeni, da bodo Jašarju in Zagoršku na okrožnem sodišču v Mariboru sodili znova.

Kazenski zakonik v prvem odstavku 186. člena opredeljuje več alternativno določenih izvršitvenih dejanj, ki pomenijo proizvodnjo, predelavo in trgovino s prepovedanim drogami. Prva izvršitvena oblika, ki jo tožilstvo očita Sanjinu Jašarju, kot tudi Tomažu Zagoršku, je proizvodnja droge

MZ

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
dež šibkejše intenzitete
92%
100%
19°C
21°
18°
18°
Sat
17°
Sun
17°
Mon
15°
Tue
16°
Wed

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA