Popravek članka o zaslužku Tanje Fajon v Evropskem parlamentu

V uredništvo portala e-maribor smo dobili zahtevo po popravku članka z naslovom: Kasirata 9000 evrov bruto, pa sploh ju ni v Bruslju?

Objavljamo odgovor, ki ga je poslala Maja Kezunović Krašek, iz pisarne evropske poslanke Tanje Fajon

Avtor zapisa v prvem odstavku trdi: »Edino pot v Bruselj je (poslanka Tanja Fajon, op. a.) naredila, ko je kot govornica v Evropskem parlamentu blatila predstavitveni načrt Slovenije za predsedovanje Svetu Evropske Unije.« Trditev o »edini poti« poslanke v Bruselj je neresnična. Tanja Fajon je do epidemije Covida-19 redno opravljala svoje delo v Evropskem parlamentu (EP) in bila v njem fizično prisotna, kar je preverljivo v ustreznih službah institucije. V času epidemije je EP priporočal delo od doma, nekaj časa je bil celo zaprt. Poslanci so takrat svoje delo opravljali na daljavo. Plenarno zasedanje v instituciji je bilo fizično izpeljano konec februarja 2021. Od takrat do začetka julija 2021, ko je potekal omenjeni predstavitveni načrt za predsedovanje je bila Tanja Fajon fizično prisotna na šestih (6) plenarnih zasedanjih v Bruslju ali
Strasbourgu.

Besedilo v rumenem okvirčku, ki govori o dohodkih evropskih poslancev, je netočno. Plača in nadomestila se lahko preverijo na spodnjem naslovu:
https://www.europarl.europa.eu/news/sl/faq/13/place-in-pokojnine in
https://www.europarl.europa.eu/news/sl/faq/14/seznam-nadomestil

Članek smo povzeli po portala Nova24TV!

urednik portala: Mitja Grmovšek

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.