POZOR! Nepridipravi so vzgojili konopljo v sumljivih okoliščinah!

Pozor! Na spletu kroži novica, da se je določen posameznik odločil gojiti konopljo na zelo neprimeren način. Kroži namreč to poročilu glede zasega sadik konoplje: »Policisti Policijske postaje Podlehnik so 15. 3. 2018, pri 39 letnemu moškemu, državljanu Slovenije, opravili hišno preiskavo v vikend hišici, v občini Majšperk. Ugotovili so, da je imel v celotnem objektu prirejene prostore za hipohondrično gojenje konoplje.«

To zgleda na prvi pogled zgolj še en zaseg prepovedane rastline, pa vendar lahko oko vara. Ta vrsta konoplje se je gojila v posebnih pogojih.  Ti pogoji so bili v prostorih za hipohondrično gojenje. Torej lahko predpostavljamo, da se je rastlina začela obnašati hipohondrično. To pa, po mnenju strokovnjakov za prenos obnašanja rastlin na človeka (fito-homobehavioristov), lahko pomeni povečano raven hipohondrije in zvišane ravni placebo efektov, pri uživalcih te substance.

Šalo na stran. Upam da gre tukaj zgolj za neko »predprvoaprilsko« šalo, kajti ta odstavek se je pojavil v raznih člankih, ki so opisovali ta dogodek. To kaže na slabo kvaliteto preverjanja dejstev pri portalih za hitro posredovanje informacij. Te se lahko izkažejo za lažne, kadar ni dodatne filtracije, s strani “prepisovalca”.

Pravilna beseda za tako vrsto gojenja rastlin je hidroponika in pomeni uporabo hidroponskega medija, namesto uporabe zemlje. Uporaba te metode ni omejena zgolj na gojenje konoplje, tako da ni izgovora, da nekdo ne bi vedel za to. Torej je šlo samo za slabo preverbo informacij.

L.M.

VREME

Maribor
delno oblačno
54%
3.1km/h
46%
26°C
27°
23°
26°
Mon
19°
Tue
17°
Wed
20°
Thu
20°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.