Predčasne volitve?

Včeraj je prišlo do odstopa nekdanjega predsednika vlade dr. Miroslava Cerarja. Danes je prišla novica, da je predsednik države Borut Pahor izjavil, da bo najverjetneje prišlo do predčasnih volitev v drugi polovici maja. Sam tudi noče predlagati kandidata, saj se bolj nagiba k razpisu parlamentarnih volitev.

Vendar to še ni dokončna odločitev. Poslanske skupine, oziroma najmanj 10 poslancev, imajo pravico do predlaganja kandidata za predsednika vlade.

Kaj pa je vzrok za odstop bivšega predsednika vlade? Sam je navajal odločbo ustavnega sodišča glede referenduma o drugem tiru in je dejal, da „V takšnih zgobah nočem sodelovati“. Nato je še dejal: „”Spoštovane državljanke in državljani, država je danes v bistveno boljšem stanju kot leta 2014. Oblast vračam v vaše roke“.

Vendar pa po mnenju opozicije, to ni bil ključni razlog za odstop. Velika verjetnost je, da so bila za odstop kriva razkritja, na komisiji državnega zbora za nadzor proračuna, iz prejšnjega tedna. Tam bi naj ugotovili, da Hrvaška rubi premoženje NLB že od leta 2015 in da koalicija ne dela nič, da bi to preprečila. Hkrati pa so na dan prišla poročila glede afere z žilnimi opornicami in TEŠ 6.

Torej pred nami je čas političnega nemira in sedaj se začne pravi predvolilni boj. Zato spremljajte, komu boste zaupali glas in pojdite volit, kajti prihajajoče volitve so zelo pomembne.

L.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA