Predvolilna neumnost, slikanje z županom

Kaj vse bi naredili nekateri županski kandidati, da bi ugajali svojim volivcem? Še posebej, ko ti gre “za nohte” in po javnomnenjskih anketah sodiš izven konkurence. V štabu Andreja Fištravca so očitno polni idej.

Iz zadnje kampanje leta 2014 so se v Fištravčevem štabu naučili veliko. Predvsem kako ljudem postati všečen. Od lažnih obljub o delavnih mestih, tovarni baterij, 5000 delavnih mestih in ostalih neumnosti, do groženj in manipulacij preko svetovnega spleta. Do palačink sredi Maribora in afer tik pred volitvami. Spomnimo se recimo, ko naj bi Gregor Jager užaljen, ker ga SMC ni hotela potrditi za župana, baje odšel jokat k Fištravcu in mu na pladnju prinesel afero, da naj bi bil njegov največji konkurent mariborski kandidat za župana iz vrst SMC Anton Kranjc obsojen zaradi zlorabe položaja, a je to prikrival javnosti.

Kakšne afere, s strani Fištravčevega štaba čakajo konkurente letos, še ne vemo. So se pa spomnili kako bodo tokrat sami “ugajali” ljudem. Preko svoje FB strani župan vabi vse Mariborčane, da se slikajo z njim. Sicer smo o takšnih in drugačnih “spornih!” podpornikih na našem portalu sicer že poročali.

Preberite tudi: Ali Fištravec izrablja otroke za svojo promocijo

Očitno slikanje županovo slikanje s slavnimi ljudmi ni bilo dovolj. Oziroma ni prineslo zadostnega števila glasov. Ravno zato, se je županov štab spomnil slikanja z “navadnimi” smrtniki. No smrtniki, ki tudi nekaj pomenijo. Tudi v slabem smislu. Eni so bili namreč v zaporu, drugi so se pretepali. In Andrej Fištravec žari od ponosa, saj naj bi se ti ljudje sami želeli slikati z njim. Organizirali naj bi celo novo akcijo, v sklopu katere se je lahko vsak, ki je izrazil željo, fotografiral z županom. Akcija, ki naj bi bila v javnosti izredno pozitivno sprejeta, naj bi se nadaljevala tudi v prihodnje.

Sicer pa naj bi ekipa Andreja Fištravca v tajnosti včeraj tudi sestankovala. Kot so zadevo razkrili na Facebook profilu, naj bi bili tam Kaloh, Žnuderl, Herta, Recek, Berlič in Kovačič, Dobili pa naj bi se  v lokalu Rotovška klet, ki je pred dnevi že svoja zaprl vrata. Zagotovo pa se tam niso slikali s svojimi oboževalci, ampak so verjetno gulili nove afere. No če so se hoteli skriti, pa bi vsaj svoje jeklene konjičke lahko parkirali kje drugje.

FB profil Manuela Bezjaka

Kampanja Andreja Fištravca torej temelji tudi letos na ugajanju ljudem. Zato vam ob nedeljah na bolšjem sejmu župan deli brezplačni golaž (kaj se je pa zgodilo s palačinkami?), med tednom pa se lahko z županom tudi slikate. Kdo pa bo podal odgovore o prihodnosti Maribora in o izgubljenih priložnostih, lažeh, spletkah in prevarah svojih volivcev? Prav gotovo bo odgovor 18. novembra, ko se ljudje ne bodo slikali, pač pa izrekli svoje mnenje.

Kot je na FB strani Andreja Fištravca napisala ena od njegovih volivk: “Imeli ste se priložnost izkazati in pokazati kaj zmorete. Če je večina zadovoljna boste gladko zmagali, brez teh slik. Če pa niso zadovoljni, pa tudi to ne bo pomagalo”.

MZ

 

VREME

Maribor
pretežno oblačno
60%
1km/h
75%
20°C
20°
17°
19°
Sun
12°
Mon
13°
Tue
13°
Wed
12°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.