Prenova oziroma zaprtje Koroške ceste

Pred dobrim mesecem smo objavili, da se dogaja prenova Koroške ceste. Občina naj bi omogočila, da bo prostor med glavnim trgom in mestno tržnico privlačen, varen in uporaben predvsem za pešce in manj vešče kolesarje ter dobro dostopen z avtobusi in emisijsko ustreznimi vozili. Ta investicija bi stala približno 6 milijonov evrov, sredstva pa bi priskrbela občina in ministrstvo za infrastrukturo. Sedaj pa bi naj potekalo sodelovanje med občino in Fakulteto za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo, katera naj bi priskrbela elaborat prometne ureditve in kasneje projektno dokumentacijo.

V osnovi gre za dva koncepta pretoka motornega prometa. Prvi je pretočni in pomeni odprtost te ceste za vsa vozila med delovniki v času jutranje konice, izven tega obdobja pa bi veljal strožji režim. Drugi koncept pa je zelo omejujoč, saj bi naj bila cesta odprta za vozila stanovalcev, dostavna vozila, interventna vozila, avtobuse in taksije. Torej približek centru Ljubljane.

Pri zaprtju te ulice se bo zgodila preusmeritev okrog 11000 vozil na dan in sicer na Gosposvetsko, Turnerjevo, Krekovo, Mladinsko ulico, ter na Titov most in Lent. To naj bi se razrešilo s pomočjo »omilitvenih ukrepov«, v obliki podaljševanja dolžin faz na semaforjih, drugačnega vodenja pešcev in postavitev krožišč.

Kot kaže, bo med volitvami Maribor zopet eno samo gradbišče s kaosom na cestah. Pridobitev nagrade »Evropska prestolnica krožišč 2020« mu zagotovo ne uide. Vsekakor bo E-Maribor v nadaljnje budno spremljal dogajanje.

L.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
delno oblačno
80%
1km/h
31%
-6°C
-6°
-7°
-6°
Thu
-3°
Fri
-1°
Sat
1°
Sun
2°
Mon

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA