Provokacija ali neprimeren izpad?

Pred dnevi se je po porazu NK Maribora z NK Krško, zgodil neprijeten dogodek na tiskovni konferenci, ki je sledila tekmi. Športni direktor Zlatko Zahović se je odzval neprimerno na vprašanje novinarja športnega dnevnika Ekipa SN.

Novinar, ga je vprašal po vzroku za slabo obiskanost Ljudskega vrta. Na to vprašanje mu je športni direktor odgovoril: “Ti samo provociraš. Vem, kdo si. Počasi, sine. Imaš dovolj časa. Tebi se je zgodila tragedija. Te je kaj izučila? Še vedno želiš provocirati. Počasi z vprašanji. Izrekam ti sožalje. Ni vse črno-belo. Lahko bi rekel, da se ti je vrnilo. Pa mislim, da se ti ni,”. Tukaj je gospod Zahović namigoval na smrt očeta novinarja.
“Včasih se ti zgodi, da za nekaj nisi nič kriv, pa se ti zgodi, tako kot se je tvojemu očetu. Se zgodi, pa ne veš, zakaj. /. . ./ Se opravičujem, a nespoštljivo je oboje. Dovoli mi, da govorim. Sem malo starejši od tebe. Včasih nisi za nič kriv, pa ne veš, od kod. Se opravičujem. Sem ti tudi sožalje izrekel, ampak ker provociraš, boš naletel tudi na ‘mangupe’… Premlad si. Hočem povedati, da včasih ne veš, od kod. To je nogomet. Maribor je v dveh tekmah imel toliko priložnosti, kot jih ni imel nikoli prej,”

To omenjanje družinske tragedije je bilo po mnenju medijev nedopustno, zato so zahtevali opravičilo. Tega pa Zlatko Zahović ni storil. Odzval se je klub NK Maribor: »Odziv športnega direktorja zahteva opravičilo, ki ga NK Maribor tudi izreka. Novinarju Ekipe SN in vsem preostalim predstavnikom medijev, ki so v Ljudskem vrtu vedno dobrodošli, s katerimi sodelujemo 365 dni v letu. Izgubili smo točke v športnem boju, ne smemo pa spoštovanja. Ohraniti moramo ugled in pokončno držo ne glede na razmere, vmesna vprašanja javnosti ali morebitne pretekle zgodbe.«.

Pred dnevi je za Večer Zahović izjavil naslednje: “Za opravičilo ni teorije! Opravičil sem se, ko je bilo to treba, zdaj pa ni. Te tri besede so spoštovanje, ne žalitev. Če kdo želi razumeti drugače, pa naj tako razume, /. . ./ Temu gospodu se nikoli v življenju ne mislim opravičiti. Ščitim svojo familijo, jo imam rad,”. Hkrati pa je tudi ponudil svoj mandat, ki traja do leta 2024. Torej tukaj se poraja vprašanje kakšno je ozadje za tem dogajanjem.

L.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.