Slovenci množično nad turistične bone! Do sedaj jih je vnovčenih že 120 tisoč!

Kriza zaradi covida-19 je lahko tudi priložnost za slovenski turizem, je dejal gospodarski minister Zdravko Počivalšek. in res je tako. Slovenci so turistični bon sprejeli za svojega.

Turistični boni pravi hit

Po besedah Počivalška so do preteklega četrtka domači gostje izkoristili 120 tisoč turističnih bonov, rezervacij pa je še 25 tisoč. Počivalšek je dejal, da so turistični boni pravi hit in da je zelo priljubljen med ljudmi. Dodal je, da so se na ministrstvo hitro odzvali na pomanjkljivosti, ki so se pojavile ob uvedbi.

Do konca preteklega tedna so Slovenci unovčili 150 tisoč bonov v vrednosti več kot 20 milijonov evrov, je številke predstavil generalni direktor Finančne uprave Peter Jenko. Nekaj manj kot polovica bona ni izkoristila samo v eni nastanitvi oziroma ni porabila celotnega bona naenkrat. Povprečna vrednost bona je 140 evrov. Za zdaj so najbolj popularne nedelje, izrazito pa izstopa tudi 25. junij. Kot je dejal Jenko, je bilo največ bonov izkoriščenih v Portorožu, sledijo pa ji Izola, Moravske Toplice, Kranjska Gora in Podčetrtek.

Vse o turističnih bonih pa si lahko preberete tudi na našem portalu TUKAJ!

MG


Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.