Slovenska demokratska stranka – Zvone Zinrajh

Začenjamo s predstavitvami strank, ki bodo prisotne v Mariboru. Predstavitev je sestavljena iz dveh delov. V prvem delu se predstavi stranka oziroma njen program, ter cilji na letošnjih državnozborskih volitvah, v drugem pa en kandidat za poslanca, ki si ga je dotična stranka izbrala za predstavitev na našem portalu.

Zvone Zinrajh – Predsednik mestnega odbora Slovenske demokratske stranke Maribor

Splošna vprašanja

Kateri so glavni cilji stranke na državnozborskih volitvah 2018?

 

SDS obljublja božičnico; upokojenci bodo imeli pošteno pokojni no;  plače bodo višje; po diplomi bodo diplomanti dobili zaposlitev; ustvarili bomo pogoje za višjo rodnost; poskrbeli bomo za kmete, podeželje in kmečke pokojnine; znižali bomo davki. Dela bo dovolj za vse, ki bodo hoteli delat in z dobičkom ravnali pošteno in transparentno. In vse te obljube tudi izpolnili.

Na koliko sedežev v državnem zboru računate?

Na več kot 30.

Ali ste odprti za vstop v koalicijo in s kom?

Zmeraj  z vsemi, ki jih zanima poštena in pravna država ter blaginja Slovenije.

Za kaj bi se vaši lokalni kandidati za poslance zavzemali na področju Maribora in okolice?

Predvsem zato, ker je treba narediti konec s centralizacijo države in regionalno pošteno razvijati vso Slovenijo. In zato, ker do sedanji poslanci iz območja Maribora za to mesto niso naredili nič.

Osebni intervju

Kakšna je vaša funkcija znotraj stranke?

Predsednik mestnega odbora Maribor in član Izvršilnega odbora SDS na državnem nivoju.

Kateri so vaši politični dosežki do sedaj?

Uvedba Schengena (nadzornik šengenskega vira), državni sekretar, diplomat Republike Slovenije…)

S čim se še ukvarjate zraven politike?

Gledališče, šport, glasba in še marsikaj drugega.

Kje je največji kamen spotike znotraj mesta Maribor?

Slabi župani, ki so sami sebi namen ali pa servis tistim, ki so jih ustoličili.  Vse skupaj pa rezultira z nesistemskim pristopom razvoja mesta in okolice.

Kot poslanec, kako bi vi vplivali na nekatere izmed teh problemov?

Poskrbel bi, da se Maribor spet postavi na svoje pravo mesto, kot središče regije in naredil vse, da se vzpostavijo pokrajine s enakomernim in poštenim razvojnim državnim denarjem.

Kakšno je vaše mnenje glede dogajanja v Zavodu za turizem Maribor – Pohorje?

Ni pravih strokovnjakov za to področje, ki bi tudi dovolj suvereno programsko odločali. In ni sinergije med mestno oblastjo (aktualnim županstvom) zasebnim sektorjem in podjetji, ki se ukvarjajo s turizmom nasploh, hotelirstvom in žičničarstvom. Ter seveda vse to v kontekstu športnega turizma.

Pred kratkim sem zasledil zanimiv članek na rts, kjer ste bili tudi omenjeni. Po dvojnem branju članka sem opazil, da nekaj ne štima. Ali lahko komentirate to zadevo?

Žal pisci ne vedo, kaj je in kakšne pristojnosti ima  lokalni odbor neke politične organizacije (torej krajevna organiziranost) in kaj pomeni področno delovanje (pisarne državnih svetnikov in poslancev).

Da o tem veliko ne vedo povprečni občani razumem, da tega ne poznajo in ne ločijo novinarji, pa ne razumem ali bolje rečeno, me nepoučenost le-teh zelo moti.

 

L.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.