Sprejeta nova pokojninska novela! Pokojnine že ta mesec višje!

slika je simbolna

Danes so poslanke in poslanci Državnega zbora potrdili spremembe Predloga zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju (ZPIZ-2L), ki prinaša izredno uskladitev pokojnin.

Glede na novelo se bodo s 1. januarjem letos na omenjeni način dodatno uskladile pokojnine in drugi prejemki, razen dodatka za pomoč in postrežbo in letnega dodatka.

Izredna uskladitev pokojnin bo v višini 1 odstotka za upokojene osebe po letu 2012, za 1,7 odstotka bo uskladitev za upokojence upokojene v letu 2011 in v višini 3,5 odstotka za osebe upokojene do vključno leta 2010.

Višji zneski bodo izplačani s pokojninami za januar konec tega meseca

Ministrstvo se pri svojem delu ves čas zavzema za zagotavljanje socialne in materialne varnosti vseh kategorij upokojencev. V mandatu ministra Janeza Cigler Kralja se je upokojenkam in upokojencem z nižjimi dohodki zagotovil solidarnostni dodatek, sprejetih pa je bilo tudi nekaj sprememb Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju (ZPIZ-2), zaradi katerih se je socialna varnost upokojencev dvignila,” pišejo na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Piše portal Za upokojence.si.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.