igor zorčič predsednik
slika: regional obala

Po fiasku z napadom na oblast s projektom KUL, so se Gregor Golobič in ekipa zdaj umaknili na delo v ozadju, pravijo viri portala Škandal24.

Skrivni načrt Gregorja Golobiča in Igorja Zorčiča?

Tokrat se spet lotevajo stranke DeSUS, iz katere so včeraj sporočili, da so bile za izpraznjeno predsedniško mesto oddane tri vloge s kandidaturami in soglasji kandidatov. To so Ljubo JasničSrečko Felix Krope in Gorazd Žmavc.

Scenarij Golobiča iz prijateljev iz ozadja pa naš vir opisuje: “Po mojih info se bo Ljubo Jasnič umaknil Igorju Zorčiču, če bo ta kandidiral za DeSUS. V bistvu Zares prevzema DeSUS.” Je dejal neimenovani informator. Informacije so novinarski kolegi portala škandal24 včeraj skušali preveriti pri Zorčiču, ki je s poslancema Janjo Slugo in Banimirjem Rajićem prejšnji mesec izstopil iz poslanske skupine SMC, ki ga je predlagala na funkcijo predsednika državnega zbora, a se je ob vprašanju, ali se dogovarja z Jasničem, zavil v pomenljiv molk.

Sluga je ob izstopu iz SMC predsedniku stranke Zdravku Počivalšku očitala “ugrabitev stranke.” Zakaj, ko je vendarle Počivalšek član stranke in je za njegovo imenovanje na mesto predsednika glasovala tudi sama, ni povzem jasno. Ali sodeluje v Zorčičevem poskusu ugrabitve stranke DeSUS, v kateri ni niti član, pa zaenkrat ni jasno.

Da naj bi Zorčič morebiti kandidiral za predsednika stranke DESUS smo prvi zapisali tudi na našem portalu, takrat smo postali tarča posmeha levega portala Reporter.

PM


Preberite tudi:

Zorčičeve politične mahinacije! S kom naj bi se dobil in v katero stranko naj bi prestopil?