Tudi novorojenček iz nesreče na Nasipni ulici izgubil življenje

Neverjetna tragedija. Medtem, ko je vinjeni voznik na Nasipni ulici zbil nosečo žensko in psa, ki ga je peljala, je v nesreči najprej poginil pes, v bolnišnici pa umrla tudi  27-letna peška U.K.,  doma iz Maribora.

Čeprav so otroka rešili in je okreval v bolnišnici, so bile očitno posledice prometne nesreče prehude tudi zanj in je danes v bolnišnici umrl.

Zaradi hudih poškodb so nesrečni peški v UKC Maribor opravili carski rez in rešili dojenčka. A tudi zanj so bile očitno poškodbe prehude. Danes popoldne je namreč umrl še novorojenček. “Žalostna novica tudi naš vnuk Oskar Izak je izgubil bitko za življenje.” ie na družbenem omrežju zapisal njegov dedek.

Kako se je nesreča zgodila? Sedemindvajsetletnico je Martin P. okoli 21. ure zbil na prehodu za pešce, vpričo njenega življenjskega sopotnika, lučaj od njunega doma. Tisti večer je bil par na sprehodu s svojimi psi. Partner je po prehodu za pešce hodil nekaj metrov pred svojo izbranko, ko je bil že na pločniku, se je obrnil proti svoji ljubljeni in bil priča grozljivemu prizoru. Povzročitelj nesreče je pridivjal s peugeotom 106 in domnevno brez zaviranja trčil v žensko in psa, ki ga je imela na povodcu. Odbilo jo je v zrak, takisto njenega štirinožca, oba sta negibna obležala na prehodu, voznik pa se je ustavil šele kakšnih 200 metrov naprej. Poroča Večer.

Policija je bila v zvezi s prometno nesrečo, ki smo jo obravnavali 27. 10. 2018 na Nasipni ulici v Mariboru obveščena, da je umrla oseba, ki ni bila neposredno udeležena v nesreči. O tem bo s poročilom v dopolnitev ovadbe obvestila Okrožno državno tožilstvo. Za kaznivo dejanje Nevarne vožnje po petem odstavku 324. člena Kazenskega zakonika se storilec kaznuje z zaporom od enega do dvanajstih let in s prepovedjo vožnje motornega vozila.

Svojcem in bližnjim uredništvo portala e-Maribor izreka iskreno sožalje!

MZ

VREME

Maribor
pretežno oblačno
54%
4.6km/h
75%
24°C
26°
23°
23°
Thu
13°
Fri
11°
Sat
11°
Sun
14°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.