Ukrajina in Poljska, državi, ki Sloveniji pomagata z dušo in srcem!

pomoč Poljske in Ukrajine

V teh, najtežjih dnevih za Slovenijo so skupaj stopili skorajda vsi. Tudi veliko držav Evropske unije je Sloveniji izkazalo veliko pomoč.

Dve prav posebni pomoči sta presenetili tudi Slovenijo. To sta Ukrajina in Poljska. Kot je zapisal generalni sekretar SDM Nejc Brence: “Ukrajina. Država, ki brani Evropo pred ruskim imperializmom. Po vaseh in mestih je jasno vidno razdejanje, ki ga Putinov režim z barbarskim terorizmom še povečuje iz dneva v dan. Mnogi sogovorniki so izgubili vse. Streho nad glavo, družino, prijatelje. Tudi materialna škoda je nepopisna. A kljub vsemu so Ukrajinci solidarni z nami v naši naravni katastrofi in nam pomagajo s konvojem svojih vozil. Ukrajinci niso sami in mi nismo sami. Kot je zapisal predsednik Zelensky. Solidarnost deluje v obe smeri!”

Kot piše na spletni strani vlade, pomoč Ukrajine Sloveniji vključuje pet bagrov in 14 ostalih vozil z ekipami (skupaj 51 članov). Prispelo bo uporabljeno v Zgornji Savinjski dolini. Kijev je pred tem v Slovenijo že napotil helikopter, poroča STA. Pomoč te države, ki je sicer v vojni,  je zares neverjetna!

Druga država, kjer so najprej pomislili na Slovenijo v smislu pomoči, pa je Poljska. Prav posebno gesto, so naredili za našo državo. V torek, 15. avgusta, na praznik Marijinega vnebovzetja, bo Poljska karitas po vseh cerkvah na Poljskem zbirala sredstva za prebivalce Slovenije, ki so bili prizadeti v največji poplavi, ki je državo prizadela od osamosvojitve, Karitas na Poljskem pa je že donirala 100 tisoč poljskih zlotov (22.500 EUR) Slovenski karitas za najnujnejše za poplavljene.

Predsednik Poljske škofovske konference nadškof Stanisław Gądecki je v preteklem tednu vse ljudi dobre volje na Poljskem pozval, naj bo 15. avgust dan narodne solidarnosti s Slovenijo. Poljake je pozval, naj na praznik Marijinega vnebovzetja molijo za žrtve poplav, “prosite za upanje, moč in materialna sredstva, potrebna za boj proti posledicam poplave”. Ped cerkvami bodo organizirali zbiranje sredstev, ki jih bodo – preko Poljske Karitas – namenili potrebnim v Sloveniji.

Vsaka pomoč Sloveniji je dobrodošla, gesti, ki sta jo naredili Poljska in Ukrajina, pa sta neprecenljivi.

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.