Umrl je ugledni znanstvenik pri Nasi. Od njega se je poslovil tudi Janez Janša!

dr. Dušan Petrač

Poslovil se je dr. Dušan Petrač, ugleden znanstvenik, ki je študij fizike končal na Univerzi v Ljubljani, doktoriral pa na Univerzi Kalifornije v Los Angelesu, kjer je tudi živel. Bil je tudi dolgoletni član SDS.

dr. Dušan Petrač, je bil do upokojitve leta 2012 je zaposlen v Laboratoriju za reaktivni pogon ameriške vesoljske agencije NASA v Pasadeni. NASA mu je podelila naziv »Ambasador Osončja«. Bil je tudi častni član Inženirske akademije Slovenije in častni meščan Kranja. V vseh letih bivanja v Ameriki je redno je obiskoval rodno Slovenijo, kjer je ob prilikah tudi predaval na šolah, fakultetah in inštitutih.

Dr. Dušan Petrač Petrač je bil tudi dolgoletni član Slovenske demokratske stranke (SDS). Od njega se je poslovil tudi predsednik SDS, Janez Janša in zapisal:Poslovil se je dr. Dušan Petrač, ugleden znanstvenik pri Nasi in dolgoletni član SDS. Izjemen um, ponosen Slovenec, vedno pogumen, ko je bilo treba izpričevati resnico. Bog mu daj večni mir in pokoj. Sožalje vsem njegovim sorodnikom.”

Odhajajo veliki Slovenci! Bodo iz humusa njihove zapuščine zrasli novi ljudje njihovega kova?

vir: Slovenske novice

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.