Zakaj se praznične luči v Mariboru prižgejo že novembra?

slika: TIC Maribor

Veseli decembra bo očitno postal že veseli november. Že ta petek ob 17. uri se bodo prižgale praznične luči v Mariboru. Čemu tako zgodaj, se sprašujejo mnogi?

Maribor bo torej v petek na trgu Generala Maistra prižgal praznične luči, ki letos stanejo okoli 100.000 evrov. Svoje bo pristavilo tudi Društvo Hiša v sodelovanju z Narodnim domom in Zavodom Marš, ki bodo tudi letos osvetlili skrite kotičke Maribora.

Ulice Maribora se bodo torej že ta petek ponovno ovile v vonj dišečega kuhanega vina, rajanja ob dobri glasbi in prazničnega vzdušja. Maribor bo letos s prazničnim dogajanjem začel teden dni pred Ljubljano.Prvi dan Čarobnega decembra (čeprav še v novembru) bo nastopil Vlado Kreslin. Njegov koncert bo potekal na Trgu Leona Štuklja od 22. ure naprej, pred njim pa bodo praznično dogajanje otvorili No Name Blues Band.V Mariboru se bodo koncerti na Trgu Leona Štuklja vrstili šest dni v tednu, »mirno« bo le ob nedeljah.

Bo pa letošnji december nekaj posebnega, saj se bomo poslovili od starega župana. Na novega pa počakajmo do 2. decembra.

vir: Maribor.info

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.