Žalostna Švedska zgodba. Novi mrtvi in okuženi. Bo socialdemokratski premier za to odgovarjal?

švedska

Švedski eksperiment je očitno končan. Zamisli o masovni prekuženosti se je namreč odpovedal celo socialdemokratski premier Stefan Löfven in napovedal nove omejitve proti širjenju novega koronavirusa. Umrljivost v domovih za ostarele je namreč na račun okužb povsem ušla izpod nadzora.

Na Švedskem mrtvih že 3465 ljudi

Kako lahko človek misli, da je ukrepi, katere je uvedel praktično celi svet, na Švedskem niso potrebni. Švedsko je postavila za vzor tudi nacionalna TV. A številke govorijo same po sebi. Naredili smo primerjavo med Švedsko in sosednjimi državami.

Švedska 27.909 okuženih 3465 mrtvih
Norveška 8169 okuženih 229 mrtvih
Finska 6054 okuženih 248 mrtvih
Estonija 1751 okuženih 61 mrtvih
Poljska 17.204 okuženih 816 mrtvih

Tako kot drugod po svetu, je novi koronavirus na Švedskem najbolj prizadel starejše. Kritiki švedske oblasti ob tem opozarjajo, da se bi se mnogim smrtnim žrtvam lahko izognili, če bi oblasti sprejele več ukrepov, ki bi bili namenjeni zaščiti najbolj ranljive demografske skupine. Na začetku tega meseca so iz Švedske sporočili, da so tožilci pričeli s preiskavo visoke stopnje umrljivosti v domovih za ostarele. Po podatkih državne statistike konec aprila, je polovica starejših od 70 let, ki so umrli na račun COVID-19 na Švedskem, živela v domovih za ostarele, poroča Bloomberg. Sodeč po najnovejših informacijah država beleži že kar 3.256 smrti, povezanih s COVID-19.

Upam da se bo v glavah švedskih voditeljev tudi kaj spremenilo, da bo naraščanje mrtvih in okuženih začelo upadati.

MG


Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
59%
8.8km/h
75%
13°C
14°
10°
12°
Fri
11°
Sat
5°
Sun
4°
Mon
7°
Tue

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.