Ivan Gale ostal brez službe!

Ivan Gale
ivan gale, slika: Politikis

Ivan Gale bo z jutrišnjim dnem ostal brez službe na Zavodu RS za blagovne rezerve. Novico je objavil na svojem Facebook profilu.

Ivan Gale dobil odpoved!

Ivan gale je KONČNO dobil izredna odpoved delovnega razmerja. To zanj pomeni, da ni upravičen do nobenega odpovednega roka, odpravnine in nadomestila za brezposelnost. Tako je Gale sedaj URADNO brezposelna oseba.

Na našem portalu smo že objavili, je bil Gale zaposlen v javnem sektorju, na Zavodu za blagovne rezerve, kjer je zasedal delovno mesto področnega podsekretarja, njegova osnovna plača pa je znašala točno 2.893,540 bruto brez dodatkov, kar posledično pomeni več kot tri tisoč evrov mesečno.

Galetu so na na Zavodu RS za blagovne rezerve očitali sklepanje domnevno škodljivih pogodb pri nabavi zaščitne opreme ter neustrezna komunikacija z mediji. Gale je takrat dejal, da naj bi bil najkonkretnejši očitek ponareditev poslovne listine, in sicer mu očitajo ponarejanje naročilnice za logistične storitve Intereurope v vrednosti slabih 100.000 evrov, ki so bile dejansko opravljene. Prav tako mu očitajo splošno zanemarjanje delovnih dolžnosti.

Na podlagi ugotovljenih dejstev iz revizije preteklih aktivnosti zavoda za blagovne rezerve naj bi sice uvedlii postopek zoper tri zaposlene na zavodu, katerih imen zaradi varstva pravic udeleženih oseb ne morejo razkriti. Dodali so, da so pristojne službe na zavodu za blagovne rezerve v navzočnosti odvetniške družbe opravile postopek zagovora teh zaposlenih. “Postopki, ki so v teku, nikakor niso povezani z javnim delovanjem posameznikov in javnim razkrivanjem posameznih primerov v okviru nabav medicinske in zaščitne opreme

Končno so se najprej zganili v službi, kjer je bil Gale tudi zaposlen, sedaj se bo morala zaniti še policija in sodrstvo. Pred zakonom, pa smo vsi enaki? Kajne Gale?

MG


Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.