Janez Janša: “Nekateri ukrepi bodo morda odpravljeni do konca meseca!”

Predsednik vlade Janez Janša

Vse ukrepe, ki jih je vlada sprejela za zajezitev epidemije koronavirusa, je po besedah premierja Janeza Janše sprejela na podlagi mnenja stroke.

Bomo v mesecu maju spet lahko normalno zaživeli?

Po oceni predsednika vlade Janeza Janše nam gre zaenkrat zmerno dobro. Ob obisku UKC Ljubljana pa je Jnaša opozoril, da tudi nevarnost ponovnega vala še ni mimo. Janša je ob obisku izpostavil, da je vlada vse ukrepe za zajezitev epidemije sprejela na podlagi mnenja stroke, “res pa je, da dolgo časa tako imenovana stroka v Sloveniji ni bila enotna in smo morali pogledati tudi, kako so se na podobno grožnjo, ki je simetrična po celi Evropi in pravzaprav po celem svetu, odzivale druge države in strokovnjaki po drugi državah”.

Po današnjem pogovoru z ljudmi iz prve bojne črte se še bolj zavedam, da tudi nevarnost ponovnega vala ni mimo,” je posvaril. Ravno s tega vidika je treba biti po njegovih besedah zelo pazljiv pri sproščanju nekaterih ukrepov.

Nekateri ukrepi, ki jih danes razumemo kot zaustavitev javnega življenja, bi se lahko sicer po Janševi napovedi postopoma odpravili še pred koncem maja, nekateri mogoče tudi proti koncu tega meseca.

SPOŠTUJMO ODLOKE IN OSTANIMO DOMA!

MG


Novi Mustang MACH-E - Podjetje Avtomobili P.R. d.o.o. uspešno deluje že od leta 1990, kar pomeni, da je bilo med prvimi prodajalci vozil v samostojni Sloveniji.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
75%
5.1km/h
75%
6°C
9°
6°
6°
Mon
2°
Tue
2°
Wed
2°
Thu
3°
Fri

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA