slika: FB profil Lidije Divjak Mirnik

Kam z Mariborskim akvarijem?

Mariborski Akvarij-terarij še vedno domuje v skoraj 100 let stari stavbi v Mestnem parku, ki je povsem dotrajana: pogreza se v temeljih, dotrajani so električne inštalacije, toplovodno omrežje, strojna oprema in stavbno pohištvo.

Njegova lastnica, mariborska občina, je – kot kaže – opustila idejo o novogradnji pod vznožjem Mestnega vrha in išče novo lokacijo, ta naj bi bila ob reki Dravi. V Krajevni skupnosti Bresternica predlagajo, naj občina nov akvarij zgradi na območju nekdanjega motela Jezero v Bresternici. Poroča radio Maribor

Občina novo lokacijo akvarija vidi ob reki Dravi. V Bresternici ocenjujejo, da bi bilo za novi akvarij primerno območje nekdanjega motela Jezero. Po besedah predsednika Krajevne skupnosti Bresternica-Gaj Primoža Hedla si želijo, da bi “občina našla skupen jezik s Termami Maribor oz. ruskimi lastniki in to zemljišče odkupila ali zamenjala, tako da bi spet bilo na voljo Mariborčanom za preživljanje prostega časa.” 
Med prednostmi Hedl navaja tudi lahko dostopnost in dovolj prostora za parkiranje, ob tem pa bi na območju, ki je zdaj v lasti Term, lahko ob akvariju uredili tudi športno-rekreativne površine. Ali med možnostmi razmišljajo tudi o tej lokaciji, na občini niso pojasnili.

Lidija Divjak Mirnik nedostojno, o pogovoru za selitev akvarija

Sta se pa o akvariju in njeni selitvi pogovarjala tudi župan Arsenovič in poslanka DZ RS, ter mestna svetnica Lidija Divjak Mirnik, kjer je predlagala, naj se akvarij seli v “klinčevo” Selnico. Nedostojno govorjenje Lidije Divjak Mirnik ni ušlo niti kameram.

videoposnetek: seja MOM/vir facebook

SIFA