POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 9. 9. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah so na interventno številko policije »113« sprejeli 1421 klicev. Med 593 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov so obravnavali 139 prometnih nesreč, 65 kršitev javnega reda in miru ter 92 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti sta se zgodili 2 prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami in 23 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami, v preostalih 114 prometnih nesrečah pa je nastala zgolj materialna škoda.

Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so kršiteljem zasegli 5 vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru so opravili 51 intervencij na javnih krajih in 14 v zasebnih prostorih. Pridržali so 1 kršitelja in izrekli so 3 ukrepe prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 46 tatvin, 18 vlomov, 11 KD poškodovanj tuje stvari, 6 KD grožnje, 3 KD ponarejanje listin, 3 KD nasilje v družini, 2 KD povzročitve telesne poškodbe, 2 KD ponarejanja denarja ter 1 KD povezano z zlorabo drog.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 66 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 20 na območju PU Murska Sobota, 17 na območju PU Novo mesto, 14 na območju PU Maribor, 13 na območju PU Koper, 2 na območju PU Nova Gorica.
Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (27), Afganistana (23) in Gambije (8).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.