Kdo so liderji mariborske županove opozicije?

Danes predstavimo prvega.

Začeli bomo z mag. Zvonkom Zinrajhom, predsednikom KOSOS (krovnega seniorsko-upokojenskega združenja v Sloveniji), predsednikom SDS Maribor in podpredsednikom mednarodnega združenja seniorjev v ESU EPP v Bruslju.

Več kot trideset let je deloval na različnih področjih vodstvenih in vodilnih funkcij v slovenski državni upravi. Je dolgoletni aktivist na področju človekovih pravic, predavatelj ter avtor številnih brošur in strokovnih člankov na področju mednarodnega in humanitarnega prava ter človekovih pravic. Pri delu in izobraževanju v nevladnih organizacijah ter v mirovnih misijah si je pridobival izjemne izkušnje tudi pod okriljem Zahodnoevropske unije in OZN.

Deloval je v Albaniji, na Kosovu, Tadžikistanu, Uzbekistanu, Turkmenistanu, Kazahstanu in ZDA (Washington DC), kjer se je še posebej angažiral na področju usposabljanja s področja človekovih pravic in mednarodnega prava ter bil svetovalec za begunsko problematiko. Za svoje delo je prejel odlikovanji EU, OZN ter številna odlikovanja in priznanja v Sloveniji. Na območju Balkana je vrsto let deloval na področju sodelovanja s humanitarnimi institucijami predvsem v času zadnjih balkanskih vojn in znanstveno raziskoval pojav segregacije romskih skupnosti na območju bivše skupne države.

Vodil je več vladnih medresorskih delovnih skupin na različnih delovnih področjih državne uprave, vključno s finančnim delom – predvsem kot nadzornik, usklajevalec in odgovoren za upravljanje s skladi EU za mejo, Schengenski finančni vir, vodil je vladno medresorsko delovno skupino za reševanje problematike tako imenovanih »izbrisanih« ter bil predstojnik Inšpektorata za javno upravo, s pristojnostmi nadzora državnih in organov lokalnih skupnosti-proračunskih porabniki Republike Slovenije.

Je predsednik Nevladne organizacije za človekove pravice Freedom.

V prostem času je bil ob mnogih funkcionarskih aktivnostih tudi aktiven športnik na področju atletike, borilnih športov (mojstrski črni pasovi v Kickboksu, Kun-Fu in Budokai-ju), nogometa (nazadnje je bil podpredsednik takratnega prvoligaša NK Drava) in bil je član Olimpijskega komiteja Slovenije, ustanovitelj Zveze za šport in rekreacijo Ptuj, soustanovitelj in prvi predsednik Kickboxing zveze Slovenije, predsednik več športnih in rekreativnih društev in klubov. Z svoje delo na področju športa je med drugim prejel tudi državno srebrno Bloudkovo priznanje.

M. T.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.