Na Hrvaški obali nikjer ni več varno! Tudi Istra ni več v zelenem!

slika: ptuj.info

Na Hrvaškem je po zadnjih uradnih podatkih 1190 aktivnih primerov okužb z novim koronavirusom Sars-CoV-2.

(NE)varna hrvaška obala

Včeraj ob 14. uri je hrvaški nacionalni štab civilne zaščite sporočil, da so v zadnjih 24 urah na Hrvaškem zabeležili 86 novih primerov okužb (ali so številke prave, lahko le ugibamo). V bolnišnici se zdravi 136 oseb, šest med njimi jih potrebuje respirator. V preteklih 24 urah so testirali skupaj 1690 oseb.

Stanje na hrvaški obali (manj kot 10 primerov na sto tisoč prebivalcev), se je precej poslabšalo. Tudi v Istri, ki je dolgo časa ohranjala zeleno barvo, znaša število aktvinih primerov na sto tisoč prebivalcev čez 21. Najboljša je situacija v Kvarnerju, najslabša pa v Zadarski in Dobrovniško-neretvanski županiji, kjer se številke gibljejo okoli 30 primerov akitvnih okužb na sto tisoč prebivalcev.

Četudi Slovenija Hrvaško (zaenkrat) uvršča med relativno varne države na rumenem seznamu, za prihod iz katerih ni potrebna karantena, nekatere evropske države opozarjajo pred razmerami na Balkanu, vključno s Hrvaško.

MG


VREME

Maribor
jasno
41%
2.6km/h
0%
29°C
30°
27°
28°
Mon
16°
Tue
17°
Wed
21°
Thu
21°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.