Vse o Erjavčevih sramotnih 394 glasovih na parlamentarnih volitvah?

karl erjavec desus
kARL eRJAVEC slika: fotomontaža, družbeno omrežje

Za Karla Erjavca bi bilo boljše, če bi se spravil v penzijo in nebi več sramotil slovenske politike. Zagotovo ni primera v Evropi, kjer bi kandidat za predsednika vlade dobil na volitvah le sramotnih 394 glasov.

Sramotnih 364 glasov za Karla Erjavca?

Volilni okraj Tržič ni tako majhen. Šteje okoli 13.000 volilnih upravičencev. In ravno v tem okraju je za poslanca v Državnem zboru kandidiral Karl Viktor Erjavec. Volitev se je v Tržiču udeležilo 6.762 ljudi. A Karlu je uspelo dobiti vsega 5,92 % glasov, ali 394. Za primerjavo. Jure Ferjan (SDS) je dobil 1790 glasov, Edvard Paulič (LMŠ) 1022, Andreja Potočnik (SMC) 570, še celo Alma Rekić iz levice jih je dobila več, 542, Drago Zadnikar (SD) 466 glasov in Marta Frantar (NSi) 415 glasov. Razen mogoče kuharice Alme Rekić, vsi bolj ali manj neznana imena. Razen seveda Karla Viktorja Erjavca.

Da so ti glasovi sramotni, ne le za DESUS, ampak predvsem za (takrat še) predsednika stranke Karla Erjavca, Erjavec noče priznati. Tako so dobili njegovi strankarski kolegi: Jurij Lep 757, Franc Jurša 820, Robert Polnar 635, Simonovič 510 glasov itd.

Preberite tudi: Sodelujte v novi anketi našega portala! Ali bo uspela konstruktivna nezaupnica?

Za primerjavo. Med vsemi kandidati zmagovalne stranke SDS, je najslabše uvrščeni kandidat (NEZNANI) Andrej Fukl dobil le 478 glasov in to v okraju, ki je dvakrat manjši od tržiškega.

Številke ne lažejo in glasovi za Karla Viktorja Erjavca tudi ne. Za konec pa je zanimiva še ta primerjava, nekdanji predsednik vlade Marjan Šarec je dobil na volitvah 6160 glasov, sedanji predsednik vlade Janez Janša, 7020 glasov, če bi pa na mesto predsednika vlade prišel Karl Viktor Erjavec pa bi imeli predsednika vlade s pičlimi 394 glasovi podpore volivcev. Še krave bi se nam smejale!

PM

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.