Afera Masleša! Diploma Branka Masleše naj bi imela kup neskladnosti?

SLIKA, TWITTER

Vrhovni sodnik Branko Masleša je po dveh mesecih končno le predložil potrdilo diplome, ki je opremljena z žigom in podpisi fakultete.

Afera Masleša! Diploma Branka Masleše ima kup neskladnosti?

Vrhovni sodnik Branko Masleša je po dveh mesecih prošenj in pozivov novinarjev po pozivu sodnega sveta le predložil svojo diplomo javnosti. Kaj je bil razlog, da svoje diplome ni podal prej, ne vemo. Je pa na nek način podal pojasnilo, da svoje diplome ni predložil, saj ga sodni svet k temu ni pozval že prej, piše Demokracija.

Javnost kljub temu ni zadovoljna z njegovim odgovorom in predložitvijo papirjev, saj Masleša ni podal potrdil, takoj po tem, ko ga je javnost zanje prosila. Glede na objavljene dokumente, ki sta jih objavila 24ur in STA, je del javnosti pomirjene, ker je Masleša le predložil ustrezno dokumentacijo, drugi del pa je izpostavil, da se jim zdi njegova diploma preveč “nova”, da bi lahko bila stara 47 let. Diploma res deluje sveža, kot bi bila sveže natiskana in izdana na fakulteti, za razliko od prej pokazanih verzij pa ima ta žig fakultete.

Obstaja torej vprašanje, zakaj Masleša ni hranil in pokazal svoje diplome, ki jo je prejel ob diplomiranju, saj vsa dejstva kažejo na to, da so mu na fakulteti izdali novo. Slednje tudi obrazloži dejstvo, zakaj je Masleša potreboval dva meseca, da je javnosti predložil potrdilo o diplomiranju skupaj z žigom?

Nekdanji celjski sodnik Milko Škoberne je izpostavil, da bi morali to verzijo diplome pregledati forenziki. “Nujno preveriti starost papirja in strukturo črnila, tale deluje, kot da je bila natisnjena včeraj in ne stara 47 let. Torej ustrezna metoda, s katero določajo datum, vrsto, vir in ali različne vrste papirja, vodnega žiga, črnila za tiskanje, kopiranje, faksirne stroje, računalniške kartuše, s pomočjo kemične metode. Recimo pri suhem žigu je namesto črke Z narobe obrnjena številka dve, kar dvomim, da bi si univerza privoščila,” je dejal Škoberne.

Povezane objave

Pozor zjutraj bo še naprej izredno mrzlo. Temperature tudi 12 stopinj pod ničlo.

Zagotovo najdražji taksi na svetu? Od Brnika do Ljubljane kar 70 evrov

Tako je Zala Klopčič, postavila ogledalo Niki Kovač!

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več