SDS zahteva vrnitev ukinjenih volišč

slika je simbolna

Na petkovi seji Sveta stranke SDS je bila med drugim soglasno sprejeta resolucija, s katero v stranki zahtevajo ponovno vzpostavitev ukinjenih volišč in sprotno štetje glasov na predčasnem glasovanju.

Pri SDS zahtevajo, da Državna volilna komisija okrajnim volilnim komisijam odredi sprotno štetje glasov na predčasnem glasovanju saj se je število volivcev, ki glasujejo predčasno, močno povečalo, glasovnice pa se preštevajo na volilno nedeljo, torej šele po nekaj dneh. Do takrat pa so tako ali drugače varovane ali pa zaklenjene v nekih pisarnah ali pa v nekih kleteh, brez nekega resnega nadzora.

Leta  2011 je bilo v Sloveniji ukinjenih 402 volilnih mest oziroma volišč, čeprav se je v tem času število volivcev v državi povečalo. Daleč največ volišč ukinjeno na podeželju, kjer je dostopnost do volišč že po naravi slabša kot v urbanih naseljih. in zanimivo So ukinili so volišča celo v tistih volilnih okrajih, kjer je bila volilna udeležba pod povprečjem. Največ, kar 28 volišč od 69-ih je bilo ukinjeno v volilnem okraju Šmarje pri Jelšah 7. volilne enote, kjer je posledično danes volilna udeležba najnižja v državi;

Pri SDS ugotavljajo, da so se volišča ukinjala predvsem v tistih volilnih okrajih, kjer SDS dosega dobre rezultate, zato se diskriminacija volivcev slovenskega podeželja nedopustno povečala, to pa po mnenju stranke SDS pomembno vpliva na volilno udeležbo in posledično na volilne rezultate volitev v Državni zbor, volitev predsednika republike in volitev poslancev Evropskega parlamenta iz Slovenije ter referendumih.

Povezane objave

V seriji Skrito v raju, prišlo do kiksa. Na POP TV molčijo?

Neumna sporočila in slikanje za instagram. To sporoča Golob z ljubico s križarjenja! Odzivi

Umrla je publicistka in novinarka Manca Košir.

6 komentarjev

Vipavec 23. 04. 2024 - 23:18
Raje razmislite kako spraviti čim več podeželja na volitve da se ne ponovi leto 2022.
Pepe Vasjebe 24. 04. 2024 - 10:15
Pa saj to je to. A misliš, da so volišča ukinjali v Zokiostanu, al pa še natanćneje na Fužinama? Človek, kje ti živiš?
Dado 25. 04. 2024 - 4:56
Na vsakih volitvah od sedaj bo tako kot je bilo 2022. SDS NIKOLI VEČ!!
Vipavec 25. 04. 2024 - 22:54
Dado pogrešali smo te kaj si se vrnil z dopusta
Dado 26. 04. 2024 - 7:04
Mene ste pogrešali? Pa saj sem nonstop aktiven. Ostali ste nekam poniknili zadnje čase...
Vipavec 27. 04. 2024 - 2:53
Bova zdaj kakšno rekla ko se bodo končale te rdeče lažne proslave.
Dodaj komentar