Jutri na vladi o bonih! O vrednostih bonov nov predlog!

Vlada bo predvidoma jutri potrdila že nekaj časa napovedovani predlog novega interventnega zakona, ki naj bi omilil posledice epidemije covida 19 na gospodarstvo.

Novi turistični boni po 120 in 60€?

Zaradi še vedno trajajočih posledic epidemije covida-19 je treba sprejeti nov interventni zakon o podaljšanju nekaterih obstoječih ukrepov za gospodarstvo ter o dodatnih ukrepih predvsem za področje turizma in gostinstva, je ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo zapisalo v osnutku zakona, katerega ukrepi so ovrednoteni na 287,2 milijona evrov.

Polnoletni bodo prejeli bone v vrednosti 120 evrov, mlajši pa v vrednosti 60 evrov. Tako kot turistični boni, ki so jih lani prejeli vsi prebivalci Slovenije in jih je mogoče unovčiti še do konca tega leta, bodo zabeleženi kot dobroimetje v informacijskem sistemu Finančne uprave (Furs). Prav tako bodo prenosljivi med ožjimi družinskimi člani ter jih bo mogoče koristiti v več delih, predvideno tudi v gostinstvu in kulturi.

Tako kot dosedanjih osem protikoronskih zakonov je tudi namen novega interventnega zakona ohranitev delovnih mest in zagotavljanje likvidnosti gospodarstva. Glede na to, da je s turizmom neposredno ali posredno povezanih veliko dejavnosti, bo to pozitivno vplivalo na širše gospodarstvo, pričakujejo na gospodarskem ministrstvu.

Organizatorji dogodkov bodo upravičeni do povračila stroškov

Organizatorji srečanj in dogodkov, tako pravne kot fizične osebe, bodo lahko prejeli povračilo stroškov v višini 80 odstotkov zaradi odpovedi oz. v višini 60 odstotkov zaradi omejene izvedbe dogodkov. Izvedba dogodka mora biti načrtovana v Sloveniji v obdobju od vključno letošnjega 1. avgusta do konca leta 2022, piše v predlogu zakona, objavljenem na spletnih straneh vlade.

Podobno za čas od uveljavitve zakona do konca leta 2022 lahko pomoč pričakuje tudi filmska in avdiovizualna industrija. Tu je denarno povračilo predvideno v višini 25 odstotkov upravičenih stroškov, neposredno porabljenih za produkcijo filmov in avdiovizualnih del na ozemlju Slovenije.

Več o tem bo znano jutri predvidoma po seji vlade!

P.M.

Povezane objave

Tako deluje leva demokracija. Z vsemi topovi nad Pašek Šetinc, Kordišu najnižja plača poslanca

Zalo Klopčič, levičarke že začele napadati, zaradi njenega prispevka o oddaji Prvič na RTVS

Golob se je spet zlagal na nacionalni televiziji? FIDES zanikal premierjeve besede!

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več