🔴Pozor, za SZ del Slovenije so napovedane močne padavine! (Graf padavin)

Slika simbolna

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Vremensko dogajanje pri nas je sicer pod vplivom ciklonskega območja s središčem nad Britanskim otočjem. Naši kraji bodo še naprej pod vplivom vlažnih JZ vetrov. 

Vremenoslovci napovedujejo, da bodo v noči na soboto padavine prehodno spet pogostejše. V soboto čez dan bo večinoma suho, deloma se bo razjasnilo. Pihal bo jugozahodni veter. Zvečer se bo od zahoda ponovno pooblačilo, padavine z nevihtami in nalivi bodo v noči na nedeljo zajele vso Slovenijo. V nedeljo popoldne bodo padavine oslabele, deloma se bo razjasnilo.

Za severozhod države je Agencija RS za okolje (Arso) zaradi padavin za popoldne, zvečer in ponoči izdala rdeče opozorilo, za druge dele pa oranžno. Zaradi vetra velja za zahodni del oranžno opozorilo že popoldne in zvečer, ponoči pa za vso državo. V SV delu Slovenije se bodo padavine močo okrepile v petek zjutraj.

Večji vremenski fronti nas bosta prešli v petek in nedeljo. Obilnejše padavine se obetajo predvsem v SZ Sloveniji, kjer bodo tudi močnejši sunki vetra. Nasploh bo tako v četrtek kot v petek povsod vetrovno, pihal bo JZ veter. Največ padavin bo ponovno padlo v SZ Sloveniji, kjer bodo količine ponovno presegle 100 mm. [/vc_column_text][vc_column_text]Kako se bodo gibale padavine, si poglejte na grafu padavin:

[/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Povezane objave

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

Vučić žalil Slovence, da so odvratni, Jankoviću pa skočil v objem!