Tudi v svobodi! Jenull je prejel tudi tožbo za 34.000 evrov

zajem zaslona

Ni vse tako samoumevno. V Sloveniji ni zastonj zakona o prireditvah, sejmih in shodih. Čeprav si je to leva drhal ob petkih predstavljala drugače.

Od volitev in konca protestov je minilo že skoraj mesec dni, protestnik Jaša Jenull pa seveda še kar prejema finančne kazni, saj vse za nazaj še ni bilo popisano. Pred dnevi je tako prejel nov tožbeni zahtevek policije za kar 34.000 evrov. Obenem vsak teden prejme še množico glob, ki znašajo od 500 do 750 evrov. Na pozive mora odgovoriti, sicer se šteje, da se strinja.

Seveda pa ne pozabimo, da je Jaša, sinček tožilca Hinka Jenulla. Tako da je za leve, ki so kršili vse procedure shodov očitno poskrbljeno. A Jenull še naprej joka. Pravi, da je znesek zadnje tožbe tako visok, da ne ve, kakšna bo njegova prihodnost in prihodnost njegove družine, boji se tudi, da ne bi mogel več pokrivati niti osnovnih eksistenčnih potreb, če bi tožbo na sodišču izgubil. Obenem vsak dan prejema nova obvestila o globah zaradi organiziranja nedovoljenih protestov. Kazni znašajo od 500 do 700 evrov. Mogoče bo še večkrat moral organizirati ples v “gatah” kot v preteklosti. A tako je kot kršiš zakon. Sicer pa Jenullove vragolije še vedno zagovarjajo pri levosučnem Reporterju, kjer so zapisali prav jokajoči članek. Očitno so takrat, ko levičarji kršijo zakon vedno krivi drugi.

 

 

Povezane objave

IZREDNA NOVICA! Neuradno! Z vrha NIJZ odstopil Milan Krek!

SDS vložila dovolj podpisov za razpis referenduma o vladi!

DZ zavrnil predlog SDS za referendum o RTV. Tega je napovedal Vili Kovačič

1 komentar

mona lisa 23. 05. 2022 - 2:25
Zgaga v gatah ki dela samo škodo. Če je tak revček naj globo plača stari Jenul.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več