Levi brezdelneži tipa Jenull v Bruselj! Kdo jim je plačal pot?

slika: twitter

Očitno nekateri ne zmorejo, da ne bi blatili naše države na vsakem koraku, ne čudi, da so se v Strasbourgu v znak protesta znašli predstavniki petkovih protivladnih kolesarjev. Manjkala niti nista Jaša Jenull in Tea Jarc.

Zanimivi levi primerki se kažejo na poti v Strasbourg. Jaša Jenull, sin vrhovnega državnega tožilca s kazenskega oddelka Hinka Jenulla, je sicer s svojo pogosto udeležbo na nezakonitih protestih, dokazal, da nima težav s plačevanjem glob. Iz spomina pa nam ravno tako ne gre prizor sindikalistke Tee Jarc, ki je sredi epidemije protestirala proti vladi kar z eksotične destinacije. Predsednica sindikata Mladi plus nam je sicer dejala, da vodi sindikat z minimalno plačo, a je očitno to ni oviralo pri takšni poti. Zagotovo pa jim je nekdo plačal pot. Mogoče bi bilo dobro kaj o tem povprašati Tanjo Fajon?

Med drugim so protestniki pred stavbo parlamenta postavili kup mavričnih odtisov stopal iz papirja in paradirali s fotografijami, ki so prikazovali utrinke s protivladnih protestov. Na slikah seveda niso manjkali policisti, ki so varovali protivladne proteste. Bistvo vsega je prikazati, kako naj bi v Sloveniji vladala policijska represija. Kontekst se seveda zamolči, torej, da je šlo za protivladne proteste sredi epidemije in da so protestniki, ki jih prikazujejo fotografije, kršili veljavne predpise. Glede na to, da so policisti postopali enako, kot drugje in celo bolj bolj milo kot drugod po EU, je vse skupaj toliko bolj privlečeno za lase.

Jenull je šel v izražanju svojega nestrinjanja z aktualno vlado celo tako daleč, da je preko Facebooka, ko je ta delil fotografije s protesta, premierja Janeza Janšo označil za pacienta. Zapisal je namreč: “Kjer je pacient…tam so protesti!” in ob tem delil objavo Protestne ljudske skupščine, kjer je pisalo: “Slovenskega pacienta je ob prihodu v Evropski parlament pričakala protestna akcija. Uspešno smo nagovorili evropske poslance in mednarodne medije! Borimo se naprej!” Toliko o “kulturi” kulturnika!

Kljub cirkusu zunaj Evropskega parlamenta, je premier vizionarsko predstavil načrt slovenskega predsedovanja Svetu EU. Ker je veliko izvoza politične situacije v Sloveniji v evropske institucije, kjer nihče ne govori slovensko, in kjer so odvisni od tega, kar kdo pove, je Janša vse zainteresirane povabil, da naj pred oblikovanjem sodbe o vladavini prava in medijski svobodi v Sloveniji pridejo v Slovenijo s prevajalcem, bivajo pri nas en teden in bodo zlahka videli, kakšen je v resnici odnos medijev do vlade ter obratno, piše portal Informer.

P.M.

 

Povezane objave

Sojenje: Mučenje otroka v pasjem boksu

Ljudmila Novak, kot partijska pomočnica? Obžaluje, da je bila tema o povojnih pobojih obravnavana v Evropi.

Golob bo iz Evrope dobil klic, zaradi ukinitve, dneva spomina na žrtve komunističnega režima.

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več