Arso izdal rdeče opozorilo. Posebno hudo je na področju Maribora!

Zaprta cesta v Malečniku, slika e-maribor.si

Agencija za okolje (Arso) je za vzhodni del države razglasila rdeče opozorilo. Po novih obilnih padavinah bodo reke znova močno narasle.

Razmere na območju Mestne občine Maribor se v zadnjih 24 urah kljub novemu deževju niso bistveno spremenile. Dodatno so danes po besedah poveljnika civilne zaščite Sama Robiča zabeležili en zemeljski plaz, dvema družinama pa so že v ponedeljek zvečer iz previdnosti svetovali umik iz hiš, ki jih ogrožajo plazovi.

Cesta v Malečniku je še vedno popolnoma zaprta. V Hočah so gasilci po navedbah Uprave RS za zaščito in reševanje danes izčrpali vodo, ki je zalila klet, skladišče in kotlovnico gostinskega objekta. V Pernici so nudili pomoč pri delni sanaciji in pokrivanju plazu s PVC-folijo, ki ogroža gospodarsko poslopje. Na območju občine Šentilj se je do tega trenutka zaradi obilnega deževja sprožilo vsaj 13 plazov. V večini primerov gre za premike zemljine, ki neposredno nikogar ne ogrožajo, v dveh primerih pa sta ogrožena stanovanjska objekta.

slika, Maribor24

Tudi v Šentilju so gasilci nudili pomoč tudi pri pokrivanju razmočene zemljine, ki ogroža stanovanjsko hišo in lokalno cesto, ter tehnično pomoč pri čiščenju odtočnih jaškov in s tem preprečili vdor meteorne vode v gostinski objekt. S preprečevanjem plazov se ukvarjajo med drugim tudi v Lovrencu na Pohorju ter na območju Svete Trojice in Svetega Andraža v Slovenskih goricah ter Svetega Jurija ob Ščavnici.

slika, Maribor24

O poplavah v severovzhodni Sloveniji danes poročajo še iz Cirkulan, Ljutomera, Markovcev, Ormoža in Rogaške Slatine.

Povezane objave

Zala Klopčič razkriva kakšno levičarsko propagando vsiljujejo učencem na Gimnaziji Šentvid (2.del)

Ekskluzivno! Tako si na gimnaziji Šentvid, politične glasove kupuje EU poslanec (1. del)

Kako naj bi RTV za svoje pokvarjene metode uporabil mlado mariborsko novinarko?

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več