Bivši šef NPU, Muženič, pod lupo evropskega tožilstva!

slika: Demokracija

Se še spominjate kulove pravljice za lahko noč, ko so zagovarjali Darka Muženiča, ki ga je, kot šefa NPU, razrešila Janševa vlada?

Darka Muženiča, kazensko ovadili

Kakšen neverjetni vik in krik so ob razrešitvi Muženiča s čela NPU zagnali levi mediji. V levosučni Mladini so recimo zapisali: “Muženiča je zamenjala s politično ustreznimi kadri, prevzela je nadzor nad organom, ki preiskuje zlorabe (politične) oblasti in korupcijo, za sodne odločbe pa se – preprosto ne zmeni. Kot da jih ni.” Ob tem, da je Muženič ovaden, ker naj bi sebi in skupini ovadenih oseb – z goljufijo na škodo Evropske unije – omogočil pridobitev protipravne premoženjske koristi, pa bi bilo boljše, da bi bili v Mladini takrat tiho.

Nekdanjega direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada, še prej pa direktorja Urada za preprečevanje pranja denarja, so kazensko ovadili zaradi štirih kaznivih dejanj, povezanih z (domnevno) zlorabo evropskih sredstev, zato naj bi ga preiskovalo evropsko državno tožilstvo. Piše Požareport.

Del kazenske ovadbe, spisane na osmih straneh (brez prilog), ki jo je osebno podpisal Damjan Žugelj, sedanji direktor urada za preprečevanje pranja denarja (ministrstvo za finance), poslana pa je bila v Luksemburg, šefinji evropskih tožilcev Lauri Codruța Kövesi (vir). Muženiča pa bremeni suma storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, kaznivega dejanja oškodovanja javnih sredstev, kaznivega dejanja nevestnega dela v službi ter storitve kaznivega dejanja goljufije na škodo Evropske unije.

In levičarji se še vedno sprašujejo zakaj Muženič, katerega je na čelo NPU postavila Šarčeva vlada ni primeren zato mesto? 

 

Povezane objave

Za koliko se vam bodo pod Golobom znižale plače v letu 2023

Blamaža na RTV Slovenija. Poglejte si, kaj si je dovolil voditelj!

Kako naj bi se Musarjeva z zvijačo izognila plačilu prispevkov?

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več