Bizarno reševanje “plavega” na RTV za Igorja E. Berganta?

Igor E. Bergant, slika: Demokracija

Igor E. Bergant, tisti  novinar, ki živi z miselnostjo še v času socializma? In Sicer pa prava televizijska dvoživka, ki ve kako denar zaslužiti še postransko.

O voditelju Odmevov Igorju E. Bergantu teh njegovem vodenju prireditev prek statusa samostojnega podjetnika, kjer ob redni plači na RTV dodatno služi na deset tisoče evrov, ni treba zgubljati besed. Je sicer glasen zagovornik leve politične sfere na RTV, a se ne vključuje v razprave na programskem svetu. Seveda ne, kajti postransko lahko zasluži še dodatne evre. Bergant dela tudi za zasebna podjetja, pri čemer moderiranje dogodkov nima nobene zveze z novinarstvom, zato pri tem evidentno krši veljavni Kodeks društva slovenskih novinarjev, katerega član je. Najbolj pa je zanimivo, da  služi dodatne evre tudi iz proračunskih virov, kar vključuje tudi evidetne kršitve novinarskega kodeksa. Piše Požareport.

Je pa prejšnji ponedeljek prišlo do nove zanimive situacije. Lahko bi rekli reševanje “plavega”. Bergant je namreč vodil, v Mariboru, eno od konferenc Golobove vlade, potem pa , ko je novinar Bojan Požar vse to v realnem času, slikovno obelodanil na twitterju, naj bi “dvoživka” Bergant popoldne takoj pritekel na RTV ter se za nekaj minut “štempljal” da je  prikazal svojo prisotnost na delovnem mestu, da bi se tako “rešil plavega”. piše Požareport.

V bistvu bi za Berganta rekli, da je neke vrste Golobov odposlanec. V zunanjem svetu vodi njegove prireditve in ga hvali, na RTV pa vodi Odmeve in ga hvali? Nekakšna Golobova dvoživka torej?

Povezane objave

V seriji Skrito v raju, prišlo do kiksa. Na POP TV molčijo?

Neumna sporočila in slikanje za instagram. To sporoča Golob z ljubico s križarjenja! Odzivi

Umrla je publicistka in novinarka Manca Košir.

3 komentarji

mona lisa 26. 06. 2023 - 3:00
Lopovi seveda njihovi odlično uspevajo v golobajzarski vladi. Kako tudi ne ko pa je vlada super Lipovška.😭😱
Tone Novak 27. 06. 2023 - 6:15
Na disciplinsko in odpoved.
Anton 28. 06. 2023 - 10:32
Ma to Rtv je treba zjebat. Od nekdaj so govorili, da so tam samo lopovi, pedri in pijanci.
Dodaj komentar