Božič Marolt iz Mediane: “Z Asto Vrečko, Levica ne pride v parlament!”

Asta Vrečjo, slika omrežje X

Levica je dobila novo vodstvo. Nova predsednica, oziroma, po socialistično koordinatorka, je postala kulturna ministrica Asta Vrečko.

Očitno bo glavna prioriteta Levice sedaj ohranjanje partizanskih spomenikov in obiskovanje Čebin, kajti nova (socialistična) koordinatorka je postala sama kulturna ministrica Asta Vrečko. A Direktorica Mediane Janja Božič Marolt, ki dolgoletno raziskuje javno mnenje, soglaša z oceno, da ne Asta Vrečko ne Miha Kordiš nimata dovolj karizme, da lahko Levico obdržita v državnem zboru.

»Kordiš je tudi za Levico radikalen, zato ni dileme, da ima bolj omejen bazen, kot je sedanja Levica. Če bi bile danes volitve, ne bi v parlament prišla niti Kordiš niti Vrečkova. Sedanja Levica ima sicer jasno ideologijo, na kateri tudi temelji, ne le na močnem voditelju” Pravi Maroltova za Reporter.

Izredno slab rezultat Levice, ki je za nekaj 100 glasov Levico vendarle obdržal v parlamentu verjetno ni bil zaradi Luke Mesca. K tako slabemu rezultatu so pripomogli kar vsi poslanci prejšnjega sklica in njihova sovražna drža, do takratnih vladajočih.

In če smo iskreni, tudi sedaj ni Levica neka dodana vrednost te vlade?

Povezane objave

Dominika Švarc Pipan v novi aferi. Tokrat gre za najemnine, za celjske tožilce?

Bo preiskavo poslovanja Gen-I in Golobovega Star Solarja, zahteval državni svet?

Katičeva je na čelu pravosodja že prej delala neumnosti?

3 komentarji

radames 3. 09. 2023 - 7:20
“Z Asto Vrečko, Levica ne pride v parlament!” Torej na bo šefica stranke, da se znebimo Levice!
Darinka 3. 09. 2023 - 7:18
Naj se besede Maroltove pozlatijo.
resnisembil jaz 3. 09. 2023 - 9:32
Radiator v Fotopubu vabi...
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več