DARS – Predvidena dela in zapore na štajerski avtocesti do 10. junija 2021

Slika: DARS

Od sobote, 5. junija 2021, od 21. ure do nedelje, 6. junija 2021, do 12. ure bo zaprt odsek štajerske avtoceste med priključkom Celje center in Slovenskimi Konjicami proti Mariboru zaradi intervencijske sanacije vozišča v predoru Pletovarje. Zaprta bosta tudi priključka Celje vzhod in Dramlje. Obvoz bo urejen po cesti Celje–Slovenske Konjice.

V soboto, 5. junija 2021, bo med 4. in 20. uro promet na odseku štajerske avtoceste A1 med Framom in Slovensko Bistrico proti Mariboru potekal le po enem pasu zaradi sanacije vozišča. V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena na drug datum.

Predvidoma do sredine julija 2021 bo na odseku štajerske avtoceste A1 med Šentiljem in Pesnico potekala obnova viadukta Kresnica. Promet na razdalji nekaj manj kot 1 km je preusmerjen na polovico avtoceste, kjer je urejen po enem pasu v smeri proti Pesnici (Mariboru) in po dveh v smeri Šentilja.

Izredni prevozi, katerih skupna masa presega 60 t in/ali skupna širina presega 4,50 m, bodo možni le med 20. in 23. uro v smeri proti Pesnici in med 23.30 in 5. uro v smeri proti Šentilju. Izredni prevozi, ki presegajo 120 t skupne mase in/ali izredni prevozi, ki v smeri Pesnice presegajo skupno širino 4,50 m, morajo biti najavljeni tri dni pred pričetkom prevoza (v delovnem času med 7. in 14. uro).

Od sobote zvečer do nedelje opoldne bo zaradi del zaprta štajerska avtocesta med priključkom Celje center in Slovenskimi Konjicami proti Mariboru. Konec tedna bo zaradi spreminjanja zapore zaprt tudi odsek vipavske hitre ceste med Vogrskim in Selom. V prihodnjih dneh bo tudi nekaj nočnih zapor zaradi del v predorih.

Konec tega tedna bo lahko na promet iz smeri Hrvaške proti Avstriji vplival zaključek binkoštnih počitnic v delu Nemčije (Bavarska in Baden-Württemberg) in podaljšanega konca tedna v Avstriji in Švici, kjer je v četrtek, 3. junija 2021, praznik. V Nemčiji bo praznik v četrtek, 11. junija 2021, zato je lahko pričakovati povečan promet proti Hrvaški.

Povezane objave

Župan Makol popustil pod pritiski občanov. Vetrnih elektrarn na Boču ne bo?

Woltovi dostavljavci ne znajo niti osnov slovenskega jezika. Zmedeni tujec komuniciral v angleščini

Voznik začetnik skozi Maribor divjal kar z 146 km na uro!