Hrvati sporočili kdaj bi se Slovenci lahko namakali v njihovam morju

V torkovem pogovoru za hrvaško televizijo je hrvaški minister Gari Capelli dejal, da bo Hrvaška s Slovenijo zagotovo odprla meje, vprašanje je le, ali se bo to zgodilo teden dni prej ali kasneje.

Dvostransko odpiranje mej

Cappelli je pojasnil, da bo dvostransko odpiranje meje najprej mogoče z državami, ki imajo tako kot Hrvaška boljšo epidemiološko sliko, predvsem sta to Slovenija in Avstrija. Logično je, da se s temi državami lahko tudi prej dogovorimo za odprtje meja, je dejal. To se bo zgodili po vsej verjetnosti lahko že v mesecu juniju. Piše STA

Direktor hrvaškega zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak pa je dejal, da tudi sam komaj čaka, da bo šel na morje, a opozoril, da turizem ne bo organiziran tako, kot smo bili vajeni doslej. Pojasnil je, da ne bodo dovolil gneče na plažah, v restavracijah in v barih. Za to bodo poskrbeli komunalni redarji. Lastniki plaž ali koncesionarji, mesta in hoteli bodo morali skrbeti za priporočeno varnostno razdaljo med obiskovalci plaž. »Ne bomo čakali v vrsti, da bi stopili v morje, a ne bo več brisače na brisači, ležalnika na ležalniku. Fizična razdalja bo potrebna ves čas, dokler bo obstajala nevarnost virusa, je poudaril vodilni hrvaški epidemiolog.

MG


Povezane objave

Mariborski gasilci praznujejo. Sredi mesta pa se obeta prava mariborska čaga!

Gost je tako omagal, da je zaspal v enem izmed mariborskih lokalov. Zbudili so ga policisti!

Divjak, ki je s Teslo povozil pešca in priletel na teraso lokala, je očitno nekam pobegnil?