Igor E. Bergant kar med delovnim časom, v Mariboru za Goloba vodil okroglo mizo?

Igor E. Bergant, poleg tega, da je zaposlen na TV Slovenija, je eden od voditeljev Odmevov, pa dobro (postransko) služi tudi, kot voditelj raznih okroglih miz in dogodkov.

Res je malce nenavadno, če ne kar škandalozno, da voditelj Odmevov, postransko dela še za vlado in predava ter vodi okrogle miza čez dan, zvečer pa hvali goloba na nacionalni televiziji, o katerem smo že večkrat pisali. Tokrat pa je bil dejansko zasačen s prsti v marmeladi. 

Med svojim delovnim časom, je voditelj Odmevov, Igor E. Bergant za Goloba, oziroma bolj rečeno za vlado, vodil pogovor o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva. Za tak dogodek Bergant ni imel dovoljenja, oziroma za dovoljenje niti ni nikogar vprašal na TV Slovenij, če bi lahko vodil tak vladni dogodek. Kljub temu, da je bil to njegov delovni dan na RTV, se je tam štempljal šele zvečer, in sicer je bil prisoten 5 minut, od 19:16 do 19:21. Bergant ima tako na RTV manko ur, trenutno ima 139 ur primanjkljaja. Piše Portal Požareport.

Vodenje Igorja E. Berganta, slika GOV

Voditelj Odmevov in novinar informativnega programa TVS Igor E. Bergant je (vsaj) pri vodenju tega vladnega dogodka evidentno kršil delovnopravne predpise. In se je tega tudi zelo dobro zavedal, zato je še isti večer pritekel do stavbe RTV in poskušal s “štempljanjem” rešiti svoje “delovni dan”, kar je, mimogrede, skrajno podlo početje, res nevredno novinarja javnega medija. 

Očitno se Bergant pod krinko novinarskega političnega aktivizma, stavke in podobno dejansko bori predvsem za svoje zasebne privilegije?

Povezane objave

V seriji Skrito v raju, prišlo do kiksa. Na POP TV molčijo?

Neumna sporočila in slikanje za instagram. To sporoča Golob z ljubico s križarjenja! Odzivi

Umrla je publicistka in novinarka Manca Košir.

5 komentarjev

MOPSEN 29. 06. 2023 - 4:07
Nič novega...stalna praksa rdečih aktivistov.
mare 29. 06. 2023 - 6:58
Levakom je vse dovoljeno.
Darinka 29. 06. 2023 - 7:07
Takšne novinarje, ki pa ni edini moramo državljani plačevat. Naj se on samozaposli, ter izgine iz TV LJUBLJANA. Kot sem zapisala še ne tako dolgo nazaj , že dolgo ne gledam Odmevov kadar jih vodi on. Najmanj kar lahko naredimo je, da BOJKOTIRAMO ODMEVE KADAR JIH VODI BERGANT.
Anton 3. 07. 2023 - 5:23
Tu ni vorašanje levakov kot nekateri cvilijo. Tu se postavlja vprašanje delodajalcu, zakaj to dovoljuje, naj mu da odpoved. A ni direktor ta desni. Kaj čaka.
Metod Kvargl 6. 07. 2023 - 12:23
Bergant je za vse vas na tem portalu institucija, intelektualec in gospod. Taki, kot ste vi, o njem ne bi smeli niti črhniti. Če se boste ukvarjali s problemi na svojem portalu za koga drugega več časa ne boste imeli.
Dodaj komentar