Iz policije so sporočili, da “protishod” levih aktivistov ni bil prijavljen

Kot smo že neuradno zapisali, shod levih aktivistov, ki je potekal istočasno s shodom “Pohod za življenje” je potekal nelegalno!

 

Policisti policijske postaje Ljubljana so bili na naša vprašaja zelo skopi z odgovori glede “protishoda,” kateri je potekal istočasno, kot shod “Pohod za življenje!” Sporočili so nam le “Policisti so opravili varovanje shodov, ki sta potekala na območju Ljubljene in sicer shoda  poimenovanega “Pohod za življenje” ki je bil ustrezno prijavljen ter po uradni dolžnosti »protishoda«, ki ni bil prijavljen.  

 

“Policisti so opravljali naloge določene v Zakonu o nalogah in pooblastilih policije, ter Zakonu o javnih zbiranjih, predvsem za zagotavljanje pravice do mirnega javnega zbiranja in združevanja, ter zagotavljanja varnosti udeležencem, tako spontanih kot organiziranih shodov, kot tudi naključno navzočim ljudem.
Med varovanjem niso zaznali kršitev javnega reda. V primeru zaznanih in podanih elementov kršitev pozitivne zakonodaje bodo ustrezno ukrepali.”

 

Dokler bodo policisti tolerirali neprijavljene shode, kot so jih tolerirali 2 leti zapored v času vlade Janeza Janše, so izgovori o mirnem zborovanju brezpredmetni.

Povezane objave

Tako je Hojs, ob prazniku gasilcev, Golobovim povedal, kar jim gre.

V seriji Skrito v raju, prišlo do kiksa. Na POP TV molčijo?

Neumna sporočila in slikanje za instagram. To sporoča Golob z ljubico s križarjenja! Odzivi

4 komentarji

Čunga Lunga 9. 10. 2023 - 12:39
Protishod,protiresnica,protisvoboda,proti..,proti...
Gren 10. 10. 2023 - 2:55
TA , KI IMA NAPIS MOJA PIČKA MOJA IZBIRA BO ISTI NAPIS NOSILA KO BO NJENA PIČKA RAZTEGNJENA ,SCEFRANA , RAZSTRGANA IN VELIKA KOT ČEBER ZA RIBANJE ZELJA ALI REPE ?
Metod Kvargl 11. 10. 2023 - 1:20
Nekoliko neokusen transparent, res...
karies 10. 10. 2023 - 5:27
policija sciti nasilne levicarske fasiste in zato ne ooravlja svojega dela profesionalno
Dodaj komentar