Janez Janša gosti na delavnem zajtrku avstrijskega kanclerja Sebastiana Kurza.

slika: Vlada RS twiter

Premier Janez Janša na delovnem obisku gosti avstrijskega kanclerja Sebastiana Kurza. Predsednika obeh vlad sta se sešla na delovnem zajtrku, po skupni novinarski konferenci se bosta premierja odpravila celo na Triglav.

Janša in Kurz na delavnem zajtrku

Po napovedih bodo pogovori osredotočeni na dvostransko sodelovanje v boju proti pandemiji covida-19, bilateralne odnose med državama in aktualne evropske teme. Avstrijskega kanclerja bo sprejel tudi predsednik republike Borut Pahor. Za Kurza bo obisk v Sloveniji prvo dvostransko srečanje v tujini po 25. februarju oziroma izbruhu pandemije novega koronavirusa. Piše SIOL.

Kurz naj bi se z Janšo nameraval uskladiti pred vrhom Evropske unije, ki bo 24. in 25. septembra. Ena od tem bodo predvidoma tudi nezakonite migracije. Kurz je nedavno izrazil pričakovanje, da bo Evropska komisija ponudila konkretne ukrepe v begunski in migracijski politiki, saj da politike odprtih meja ni več in da ni mogoče prisiliti držav v sprejetje beguncev, EU pa se ne sme pustiti izsiljevati s strani turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdogana.

Več sledi…

MG


Povezane objave

Tako je Hojs, ob prazniku gasilcev, Golobovim povedal, kar jim gre.

V seriji Skrito v raju, prišlo do kiksa. Na POP TV molčijo?

Umrla je publicistka in novinarka Manca Košir.