Kaj je novi predsednik Programskega sveta RTV, povedal o delu TV Slovenija?

slika. Planet TV / twitter

 Na levi politični sceni pa novega predsednika že blatijo!

Nacionalna TV ima novega predsednika Programskega sveta RTV

Programski svet RTVS sestavlja 29 članov, od katerih na predlog registriranih verskih skupnosti imenuje dva člana predsednik republike. DZ imenuje 21 članov, od tega 16 na predlog gledalcev in poslušalcev programov RTVS, pet članov pa na predlog političnih strank. Tri člane izvolijo izmed sebe zaposleni na RTVS, po enega člana pa imenujejo madžarska in italijanska narodna skupnost ter Slovenska akademija znanosti in umetnosti.

Za predstavnike zaposlenih v programskem svetu zavoda v novem štiriletnem mandatu so bili izvoljeni Aleksander Hribar, in sicer za kulturno umetniško dejavnost, za tehnično dejavnost Robert Pajek, za informativno dejavnost pa Gregor Drnovšek.

Za osem članov programskega sveta, ki jih DZ imenuje na predlog gledalcev in poslušalcev, je DZ lani decembra imenoval Mitjo ČandraJurija Pavla Emeršiča, Petra Gregorčiča, Ivana KrambergerjaŽigo Kušarja, Klaro RemecJelko Stergel in Matevža Tomšiča.

Na predlog političnih strank pa je DZ za člane imenoval Dejana Cesarja, ki ga je predlagala poslanska skupina DeSUS, Anušo Gaši, ki jo je predlagala poslanska skupina SMC, Vaneta Gošnika na predlog SNS, Jožefa Jerovška na predlog SDS in Majo Lapornik na predlog NSi.

Je pa kritike z leve požel novi predsednik Programskega sveta RTV, Peter Gregorčič, ker se je pojavil na konkurenčni TV Planet TV, kot komentator volitev. V odmevih je pojasnil nastalo situacijo.

Predsednik Programskega sveta RTV Slovenija Peter Gregorčič je o sami TV hiši povedal “Kot gledalec imam včasih občutek, da obstaja neka samocenzura, morda je moj občutek napačen, vendar menim, da zaradi tega izgublja ta hiša določen del gledalcev, kar se mi zdi velika škoda.

Povezane objave

V seriji Skrito v raju, prišlo do kiksa. Na POP TV molčijo?

Umrla je publicistka in novinarka Manca Košir.

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.