Kako je Mira Cerarja zaradi zapisa o izraelski zastavi zaključil njegov nekdanji poslanec

Miro Cerar, še en nekdanji nesposobnež tranzicijske levice je podobno, kot ostali njegovi levaki kritičen do izobešanja izraelske zastave.

Miro Cerar z zapisom zaradi izobešanja Izraelske zastave

No, sicer pravno gledano je izobešanje tuje zastave res zakonsko prepovedano, tako kot tudi vihranje ali izobešanje jugo zastave ne shodih ipd. Se je pa oglasil nekdanji (neuspešni) predsednik vlade in propadli politik, ki je prišel na čelo vlade, ker so nezakonito s političnega prizorišča odstranili Janeza Janšo.  Očitno je Cerar želel biti všečen in je zapisal: Pravno gledano je vladno izobešenje izraelske zastave v nasprotju z zakonom. V luči medn. norm pa je takšen enostranski izraz podpore odstop od prizadevanj za to, da OBE strani prispevata k mirnemu reševanju spora. Hudo mi je za številne nedolžne žrtve na obeh straneh.”

Cerar, ki je očitno želel biti všečen, pa je doživel bumerang od številnih tviterašev. Svoje pa mu je povedal tudi njegov nekdanji poslanec Izidor Shaker KamalKakšno politično (ne)korektno licemerstvo,” je dejal Shaker Kamal. V nadaljevanju je ponazoril situacijo, ko je Slovenija zavrnila priznanje Palestinske države. “Ko je bila priložnost priznati Palestinsko državo si pa stegnil rep med noge in pritisnil na (takratno) vodjo poslanske skupine SMC (zdajšnjo ministrico za izobraževanje, znanost in šport Simono Kustec, da zagotovi nesklepčnost, ko bi jo lahko priznali. Pogrezni se v zemljo,” je še dodal.

Po poročanju Dnevnika pa je v hramu demokracije visela tudi palestinska zastava, a Cerar takrat tega ni izkazal kot nasprotovanje zakonu. Cerar pa se po navedbah medijev še vedno trudi za priznanje Palestine, kljub temu, da je po drugi strani temu nasprotoval. Njegova namera je, da bo v Evropski uniji še naprej iskal manjšo skupino držav, s katero bi Slovenija zaradi večjega učinka skupaj priznala Palestino. “Od tega našega načrta nismo odstopili. To je še vedno glavna namera naše zunanje politike,” je še lani zagotovil Cerar.

Po odzivih na Twitter-ju pa bi bilo za Cerarja res boljše, da se sploh nebi oglašal.

P.M.

Povezane objave

Tako je Hojs, ob prazniku gasilcev, Golobovim povedal, kar jim gre.

V seriji Skrito v raju, prišlo do kiksa. Na POP TV molčijo?

Umrla je publicistka in novinarka Manca Košir.