Levičarske metode? Društvo za promocijo tradicionalnih vrednot bi radi izbrisali iz registra?

slika je simbolna

Ministrica za kulturo Asta Vrečko je naznanila, da se je ministrstvo za kulturo odločilo, da bodo na upravno sodišče in državno tožilstvo podali prošnjo za izbris Društva za promocijo tradicionalnih vrednot iz registra.

Saj ni res pa je. Levičarska agenda, ali komunistični prijemi ministrice Aste Vrečko so res neverjetni. Tako so sporočili: “V skladu z 41. členom Zakona o društvih smo se na ministrstvu odločili, da bomo podali prijavo na upravno sodišče in državno tožilstvo prosili za izbris društva iz registra. Menimo namreč, da Društvo za promocijo tradicionalnih vrednot ni društvo, ki bi krepilo našo družbeno krajino, saj se njihovo delovanje ne sklada z zakonom,” je odločitev ministrstva pojasnila Asta Vrečko.

Torej društva, ki krepijo tradicionalne vrednote,  dajejo družino in vero na prvo mesto. Promovirajo slovenski jezik, glasbo, navade in običaje ne krepijo družbeno krajino? 

Odločitev ministrstva je, kot je dejala Vrečkova, povezana predvsem z nasiljem na letošnji Paradi ponosa v Ljubljani: “Nedavni pojavi izrazov nestrpnosti v družbi so zelo skrb vzbujajoči. Izrazi hujskanja proti drugače mislečim, proti istospolno usmerjenim, proti predstavnikom vseh skupnosti LGBTQ+ in proti tujcem so resnično porasli. In na žalost so predstavniki tega javnega izrekanja tudi predstavniki Društva za promocijo tradicionalnih vrednot, ki so medsebojno povezani z neformalno skupino Rumeni jopiči in sestavljajo skupino Nacionalne tiskovne agencije.”

Prav zanimivo je kako se ministrstvo obregne ob “napade” na skupnost LGBT, pozablja pa razna društva, nevladne organizacije in celo medije, kako so prostodušno odobravali napade na takratnega predsednika vlade Janeza Janšo. Kako so “reklamirali” nelegalne proteste, odobravali transparente z besedami po nasilju in podobno. Je takrat kdo pomislil na to da se koga od teh društev izbriše iz registra? Recimo inštitut 8. marec?

Povezane objave

V seriji Skrito v raju, prišlo do kiksa. Na POP TV molčijo?

Neumna sporočila in slikanje za instagram. To sporoča Golob z ljubico s križarjenja! Odzivi

Umrla je publicistka in novinarka Manca Košir.

3 komentarji

MOPSEN 10. 07. 2023 - 10:17
Golazen rdeča...zblojena Šentjurčanka!
vojkoj 10. 07. 2023 - 13:33
Te nacije je treba zapret ne samo izbrisat
Gren 15. 07. 2023 - 6:52
ASTA JE KURBA IZ FOTOPUBA PRIKLENJENA NA RADIATOR
Dodaj komentar