Maribor dobil 10 tisoč zaščitnih mask tipa FFP-2, prihaja še druga oprema! Kaj pa maske za prebivalce?

slika: MOM

V Maribor je danes prispela pošiljka 10 tisoč zaščitnih mask tipa FFP-2, ki jih je našemu mestu doniralo pobrateno mesto Hanghzou iz Republike Kitajske.

Kitajci so Mariboru poklonili maske

Mestna občina Maribor se je v času epidemije koronavirusne bolezni 19 za pomoč pri nabavi zaščitne opreme, ki je, tako kot po vsem svetu, tudi pri nas močno primanjkuje, obrnila na pobratena in partnerska mesta v Republiki Kitajski. Odzvala so se štiri mesta, ki naj bi tudi donirali različne zaščitne maske in drugo opremo.

Zaščitne maske bo Civilna zaščita Mestne občine Maribor razdelila med ustanove in službe, kjer jih zaradi narave dela in tveganja za prenos okužbe najbolj potrebujejo: Univerzitetni klinični center Maribor, Zdravstveni dom Maribor, Dom pod Gorco, Dom Danice Vogrinec Maribor, patronažna služba, avtotaksi službe.

Najhitreje so se po prošnji za pomoč odzvali v pobratenem mestu Hanghzou, ki je Mariboru doniralo 10 tisoč FFP-2 mask za medicinsko osebje; te maske so nujne pri delu z okuženimi bolniki. Drugo pobrateno mesto, Chongquing, se je odzvalo z donacijo 15 tisoč mask za medicinsko osebje tipa FFP 2. Partnerska mesta Nanjing, Huai’an in Nanchang pa nam bodo donirala skupno 62 tisoč kirurških mask in nekaj termometrov.

Ne bomo pa zaščitnih mask deležni vsi prebivalci Maribora, kot to počenjajo drugi okoliški prebivalci. Župan očitno “špara” tudi pri tej zadevi.

MG


Povezane objave

Mariborski gasilci praznujejo. Sredi mesta pa se obeta prava mariborska čaga!

Gost je tako omagal, da je zaspal v enem izmed mariborskih lokalov. Zbudili so ga policisti!

Divjak, ki je s Teslo povozil pešca in priletel na teraso lokala, je očitno nekam pobegnil?