Mariborski publicist odločno: “V Sloveniji se ne bom prilagajal prišlekom!”

Gregor Preac, slika: Demokracija

Sprejemanje tujcev v Slovenijo ni za nas nič novega. Dolgo časa smo pod komunizmom dajali dom in kruh številnim priseljencem takrat skupne države. Ob tem je strnil nekaj misli mariborski publicist in pisatelj, Gregor Preac.

Gregor Preac: “V Sloveniji se ne bom prilagajal prišlekom”

A prilagajanje tujcev na naše navade in običaje ni ravno običajno. Priseljenci iz nekdanjih republik bivše komunistične države, se v veliki večini obnašajo, kot da ne živijo v drugi državi, ki ima svoj jezik, kulturo in običaje. Celo Slovenci se prilagajamo njihovi kulturi, jeziku in celo običajem. “Ko se v svoji državi prilagajaš tujcem, se ne prilagajaš izobraženim, kulturnim, ker se izobraženi in kulturni ljudje v tujini prilagodijo domačinom,” je dejal znani mariborski publicist in pisatelj, Gregor Preac.

[color-box color=”blue”] Živim z Arabci, muslimani v Afriki, Arabiji, prilagodim se vsemu tam, ali mi je všeč ali ne. V Sloveniji se ne bom prilagajal prišlekom, dolžni so se prilagoditi kulturi, narodu, državi, običajem, zakonu, svobodi tukaj. Kdor se ne prilagodi, nas ne spoštuje, nima tu kaj iskati![/color-box]

“Lastno državo imaš, da lahko gradiš svojo drugačno kulturo, si lahko izumiteljski v običajih, načinu življenja, razmišljanja… Država ni, da uvaža milijone neukih delavcev iz nazadnjaških ver in kultur in se gre multikulti alias promoviranje nazadnjaštva, neizobraženega delavca,” s svojim razmišljanjem zaključuje Gregor Preac.

Zato se zavedajmo svojih korenin in pomena svoje države!

PM

Povezane objave

Mariborski gasilci praznujejo. Sredi mesta pa se obeta prava mariborska čaga!

Gost je tako omagal, da je zaspal v enem izmed mariborskih lokalov. Zbudili so ga policisti!

Divjak, ki je s Teslo povozil pešca in priletel na teraso lokala, je očitno nekam pobegnil?

5 komentarjev

dk 23. 02. 2021 - 14:13
Hvala Gregor Preac za javno izražene misli in prepričanja. Sam delim vaše poglede. Kdor se ne strinja, nima kaj iskat v naši domovini!
Boki Uso 23. 02. 2021 - 21:27
Očitno je, da izobraževalne ustanove in javna uprava ne opravljajo dobro svojega dela.
Rezka Grčman 24. 02. 2021 - 5:36
Tudi iz moje strani, hvala g. Gregor Preac za ta zapis. Izredno dobro zapisano.
Maksimilijan Encijan 24. 02. 2021 - 11:32
Zavedaj se svojih korenin in porekla ... naredi DNK test, javno objavi rezultate in potem se bomo pogovarjali dalje ... Boš opustil "tradicijo" in jo zamenjal s poganstvom iz katerega izhajata naša tradicija in naša kultura? Si zamenjal prave bogove za rimske malike, ki ti jih je pod noge vrgel Konstantin? ... Triglav, Svarog, Perun, Živa, Morana, Vesna ... kralj Norik ;) to je tvoja tradicija, ti si navaden farizej.
Lojze Grojzdek 1. 03. 2021 - 6:30
Zivjo g.Gregor Preac - ze od mladosti to cutim, da se prisleki MORAJO prilagoditi nasi kulturi z vsemi nacini zivljenja, obdrzijo pa naj svoje navade zase. Prvo kar je vazno, da se naucijo jezika! Le tako bomo spostovali in ohranjevali ta nas narodni zaklad naprej. Zivela dezela SLOVENIJA!Lp
Dodaj komentar